QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiče na Slovanech čekají komplikace. Uzavře se Francouzská třída!

03.03.2020 9:41

Rozsáhlé stavební práce odstartují na Francouzské třídě v Plzni v pondělí 16. března. Hotovo bude koncem měsíce. Omezení potrápí i cestující autobusy. Kudy povede objížďka?

FOTO_QAP_CZ (2)
Francouzská mapa

Řidiče čeká během druhé poloviny března dopravní omezení na Slovanech. Stavbaři obsadí rušnou Francouzskou třídu od pondělí 16. do neděle 29. března.

Důvodem uzavírky je celoplošná oprava povrchu vozovky. "K opravě bylo přistoupeno z důvodu prodloužení životnosti konstrukce vozovky. Vrchní asfaltová vrstva je vlivem provozního opotřebení poškozená a vykazuje množství prasklin různého rozsahu. Její výměnou se zamezí degradaci dalších konstrukčních vrstev vozovky,“ informuje slovanská radnice.

Nový povrch dostane úsek Francouzské třídy mezi Částkovou ulicí a Slovanskou alejí včetně napojení Krejčíkovy a Strnadovy ulice a Čapkova náměstí. "Součástí stavby jsou i lokální stavební úpravy dělícího ostrůvku a dlážděných vodících linek. Rekonstrukci zajišťuje Správa veřejného statku města Plzně. Stavba vyjde na cca 3 miliony korun,“ uvádí dále druhý městský obvod.

Oprava se neobejde bez změn v provozu městské hromadné dopravy. Na objížďku najedou i autobusy. Od 16. do 29. března pojedou autobusy 29 a 30 v obou směrech po objízdné trase Částkovou a Slovanskou ulicí. Dojde i přeložení zastávky „Poliklinika Slovany“ do Částkovy ulice mezi kruhový objezd a křižovatku s Rychtaříkovou ulicí. Zastávky „Pošta Francouzská“ a „Slovany“ budou zrušeny, nahradí je zastávky linek N1 a N „Olšová“ a „Vřesová“.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24