QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiči ve veřejné dopravě dostali dezinfekci a roušky

25.03.2020 12:40

Plzeňský kraj zajistil dezinfekci na ruce pro řidiče ve veřejné dopravě. Prostřednictvím hasičů dostaly 100 litrů dezinfekce a jednorázové rukavice také obce s rozšířenou působností.

rousky1

"Včera  jsme prostřednictvím Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje distribuovali do každé obce s rozšířenou působností 100 litrů dezinfekce na ruce a 1 000 párů jednorázových rukavic, které jsme pořídili z prostředků kraje. Podařilo se nám rozdistribuovat zásilku od ministerstva vnitra mezi zdravotnická zařízení a lékaře a naše nemocnice dostaly další ochranné prostředky jako štíty, ochrany hlavy, ochrany obuvi, brýle a desinfekci,“ shrnuje hejtman Josef Bernard, který bude ve středu 25. března odpoledne opět jednat o dalších dodávkách s hejtmany na společné videokonferenci.

Dezinfekci na ruce a roušky dostali také řidiči veřejné linkové dopravy objednané Plzeňským krajem a personál dopravců v drážní dopravě.

"Řidiči zatím obdrželi desinfekce na ruce v počtu 400 kusů po 50 ml a 400  kusů po 200 ml, k tomu 89 litrů dezinfekce do vlastních nádob. Řidičům bylo také rozděleno 495 respirátorů, a k tomu dalších 2618 respirátorů a 1000 roušek od Asociace krajů ČR pro veřejnou linkovou dopravu. Do konce týdne bychom měli obdržet ještě dalších 300 litrů desinfekce na ruce pro dopravce,“ dodává mluvčí Plzeňského kraje Alena Marešová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24