QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Riziková místa v Plzni budou kvůli přívalu sněhu pod dohledem strážníků - FOTKY

04.02.2019 11:31     04.02.2019 13:02

Město Plzeň před vstupy do parků a míst, kde je větší počet stromů. Hrozí pády větví i celých stromů. Místa budou kontrolovat strážníci. Kvůli sněhu se musel uzavřít útulek.

1
123

Sníh, který zavalil Plzeň, už řeší i vedení města. Jednotlivé obvody budou zvažovat, zda sníh, který se podařilo odhrnout, budou odvážet. Parky a další místa, kde hrozí pády stromů a větví budou pod dohledem hlídek městské policie.

"Město Plzeň důrazně varuje obyvatele a návštěvníky města Plzně před vstupem do městských lesů a parků, kde hrozí nebezpečí pádu větví přetížených mokrým sněhem a ledem. Hlídky městské policie budou daná místa namátkově kontrolovat a přitom upozorňovat občany na zvýšené hrozící nebezpečí pádů větví i stromů," říká Marie Fialová z tiskového oddělení plzeňského magistrátu. V pondělí se musel odstraňovat sníh z nahýbajících se stromů například v Tachovské ulici (viz foto). Kvůli hrozícímu nebezpečí v parcích už varovala také policie, více se dočtete zde.

Město navíc nabádá k velké opatrnosti při chůzi na chodnících i při řízení auta. "Z důvodu odtávání sněhu hrozí rovněž pády sněhu a kusů ledu ze střech budov. Starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně," dodává Marie Fialová.

Plzeň aktuálně zažívá sněhovou nadílku jako už dlouho ne. Sníh ovšem nadělal pořádné komplikace. Neděle byla ve znamení řady výjezdů hasičů, pod tíhou sněhu padaly stromy, došlo dokonce k hromadnému výpadku elektřiny. Ještě během pondělního rána bylo na západě Čech zhruba sedm tisíc domácností bez proudu. Počasí nadělalo komplikace také plzeňské MHD. Další informace se dočtete zde.

V průběhu pondělí pak muselo být vyhlášeno opatření také v souvislosti s útulkem. "Až do odvolání jsou vycházky se psy z útulku zrušeny, zrušeny jsou i návštěvní hodiny v tomto zařízení. V okolních lesích hrozí totiž nebezpečí pádu větví i stromů vlivem přívalu silné vrstvy sněhu i ledu," informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24