Rozsvícení vánočních stromů. Města upravují program nebo ruší akce

24.11.2021 18:41

Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci vedení měst, obcí i obvodů upravují programy rozsvícení vánočních stromů. Někde dokonce už zrušili celé akce, na některých místech nebude jen doprovodný program.

2

V Plzni už je jasno, plánované nedělní rozsvícení na náměstí Republiky se ruší. Více zde.

Program už upravily některé plzeňské obvody. Rozsvícení stromu má proběhnout v Habrmannovo parku na Doubravce v sobotu 27. listopadu, zrušen je ale ohňostroj a doprovodný program. „S ohledem na zhoršující se epidemiologickou situaci a stávající opatření jsme se rozhodli zrušit kulturní a doprovodný program u sobotního rozsvícení vánočního stromu. Lidé o vánoční atmosféru v Habrmannově parku nepřijdou. Od 17 do 19 hodin si zde budou moci prohlédnout vánoční ledové sochy, rozsvícený stromeček nebo si dát svařák v doprovodu vánočních koled. Chystaný ohňostroj proběhne ve chvíli, kdy si jej budeme moci užít všichni společně a bez omezení. Děkujeme za pochopení a všem přejeme pevné zdraví,“ uvedl starosta MO Plzeň 4 Tomáš Soukup.

Rozsvícení stromu s omezením plánují i na Slovanech před radnicí, a to v neděli 28. listopadu od 17 hodin. „Stále se zpřísňující protiepidemická opatření nás donutila upravit program nedělní akce. V rámci Slavnostního rozsvícení jsme zrušili doprovodný kulturní program a stánek s občerstvením. Akci ale nerušíme,“ uvádí vedení MO Plzeň 2.

Změny hlásí i plzeňské Malesice, kde se má strom rozsvítit v sobotu 27. prosince. „Vzhledem k opatření kvůli covidu se ruší kulturní program při rozsvícení stromu 27. listopadu. Nahradí ho pouštění lodiček štěstí po řece,“ uvádí vedení MO Plzeň 9 - Malesice.

V sobotu 27. listopadu proběhne rozsvícení stromu v Domažlicích. Akce se bude ale konat v omezeném rozsahu. ,,Akce se uskuteční krátce po setmění, před 17. hodinou. Z epidemiologických důvodů byl zrušen doprovodný kulturní program," shrnul místostarosta Stanislav Antoš. Domažlice i nadále počítají s pořádáním vánočních trhů v termínu 17.- 23. prosince včetně rozšířeného trhu v sobotu 18. prosince. Záležet bude na aktuálně platných opatřeních.

Program upravili také v Rokycanech. Zrušeno je Zpívání pod vánočním stromem. "Na základě aktuálního Mimořádného opatření, vydaného Ministerstvem zdravotnictví, které reaguje na zhoršující se epidemiologickou situaci, se v našem městě ruší kulturní program Zpívání pod vánočním stromem. Adventní trhy se uskuteční v plánovaném termínu 26. a 27. 11. od 10 hod. Vánoční strom na Masarykovo náměstí bude rozsvícen v průběhu těchto dvoudenních trhů," uvádí vedení města Rokycany.

Vánoční rozsvícení stromu už zrušili zcela například v Chudenicích na Klatovsku.

ilustrační foto

 

 


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24