QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sbírka pomůže v domovech pro matky s dětmi v tísni. Pomůžete?

20.11.2019 9:56

Iniciativa Holky holkám opět spouští tradiční předvánoční projekt. Pomoct můžete maminkám s dětmi v nouzi z charitních domovů sv. Zdislavy v Plzeňském kraji.

dárky v klatovech 3

Sada příborů, rychlovarná konvice, boty, bunda, mixér, kočárek na panenky, mluvící medvídek, plyšový medvěd, panenka, traktor nebo žehlička – taková přání se letos sešla plzeňské iniciativě Holky holkám z charitních domovů sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni.

Skupina ženských osobností pořádá čtvrtou veřejnou sbírku vánočních dárků pro maminky a jejich děti, které v domovech žijí. Sbírka začala v těchto dnech a lidé mohou splnit celkem 93 přání.

Jako vždy jde o přání od drobností, jako je kosmetika, přes různé hračky a knížky, až po kuchyňskou elektroniku. Přišla ale třeba i prosba o plínky nebo Sunar pro sedmiměsíčního chlapečka. Jedna maminka si zase přeje vánoční stromeček a pár ozdob.

"Od devítileté Evičky jsme dostaly dopis, v němž píše: Milý Ježíšku, mám ráda hudbu a moc bych si přála piano, na kterém bych se naučila hrát a potom bych mohla hrát na klavír,“ dodává iniciátorka sbírky Markéta Čekanová, ředitelka Paměti národa Plzeňský kraj.

Aktuální seznam přání bude jako vždy zveřejněn na facebookovém profilu HolkyHolkamPlzen. Sbírka poběží od 18. listopadu do 11. prosince. Zakoupené dárky mohou lidé přinášet nezabalené, opatřené přiděleným kódem na některé ze sběrných míst: do Studijní a vědecké knihovny ve Smetanových sadech, do sídla  Nadace 700 let města Plzně vedle Měšťanské besedy nebo do kanceláře Paměti národa, Thámova 23. "Dárky by měly být nové, zkrátka takové, jaké dáváme pod stromeček lidem, které osobně známe. Pokud lidé přidají balicí papír, jmenovky nebo provázky, budeme rády,“ doplňuje Markéta Čekanová.

Holky holkám je iniciativa plzeňských ženských osobností, která od roku 2016 pomáhá domovům pro matky s dětmi v tísni. Angažují se v ní například ředitelka Nadace 700 let města Plzně Alena Kozáková, tisková mluvčí Studijní a vědecké knihovny Martina Košanová, spisovatelky Daniela Kovářová a Jitka Prokšová, ředitelka filmového festivalu Juniorfest Judita Soukupová, bývalá ředitelka Plzeňského deníku Helena Mikešová, muzikantka Ilon Leichtová a řada dalších.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24