QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sezóna na Špičáku jde do finiše! Areál hlásí omezení na některých sjezdovkách

21.03.2019 10:58

Zimní sezóna v areálu na šumavském Špičáku jde do samotného finále. Zatím je její ukončení plánované k poslednímu březnu. Jak to aktuálně vypadá v areálu?

Zahájení sezóny na Špičáku (11)

Jarní počasí sice na Šumavu také dorazilo, pokud to ale počasí dovolí, sezóna v areálu Ski&Bike Špičák nabídne lyžování do předem plánované neděle 31. března.

Na otevřených sjezdovkách leží v průměru okolo 40 centimetrů sněhu, a i o víkendech se lyžuje bez jakéhokoli čekání. K černé Šanci přibylo ještě pár dílčích omezení. Na nejstrmější část trojky Slalomové si při tání a vzestupu spodních vod našel cestu horský potok a zhruba 250 metrů se musí proto objet po dvojce U Zalomeného. Uzavřen je též dojezd jedničky Turistické, ale i z ní se dá přejet na sjezdovku číslo 2.

"Použili jsme zásoby sněhu z fanlajny na vylepšení rodinné Spodní Šance, kde je pořád otevřen i měřený slalom. Všechny sjezdovky, kde se lyžuje, pak nabízí velmi dobré podmínky. V provozu je stále i dětský areál pod hotelem Sirotek a snowpark,“ říká k aktuálním podmínkám Jan Kasík ze Ski&Bike Špičák. Lyžuje se za nižší ceny vedlejší sezony.

Co se týká prvního hodnocení končící zimy, tak v porovnání s loňským rokem, který byl opravdu na sněhové podmínky v průběhu celého období vynikající, se tentokrát začínalo o týden déle a prakticky jen na technickém sněhu. To se odrazilo na prosincové návštěvnosti, která byla meziročně zhruba o 30 procent nižší.

"V lednu a únoru jsme ale dokázali tento propad výrazně dohnat. A to i přesto, že kvůli kvantům sněhu (pozn. red.: za 4 lednové dny napadlo skoro 1 a půl metru sněhu) zhruba týden v lednu nejezdila lanovka, protože sněhem obalené stromy ohrožovaly bezpečnost,“ uvedl k tomu ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Březen i přes časté výkyvy počasí zatím vypadá co do počtu návštěvníků stejně jako loňský. "Měli bychom proto za celou sezónu opět minimálně překonat hranici 100 tisíc lyžařů jako loni, což jsou pro nás hodně dobrá čísla,“ pokračoval Kasík.

"Těší nás také, že každoročně nám objemově roste segment doplňkových služeb jako půjčovna vybavení, výuka lyžování a snowboardingu nebo servisu lyží i snowboardů. Ještě nám chybí zhruba 10 dnů do konce, ale už nyní jsme na tom v této oblasti o více než 10 procent lépe než loni,“ dodal Vladimír Kasík.  

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24