QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Škodovka do toho! 90 let hokeje v Plzni očima fanoušků v muzeu

18.09.2019 17:41

"Škodovka do toho! 90 let hokeje v Plzni očima fanoušků" to je název výstavy, která se chystá v Západočeském muzeu v Plzni. Muzeum připravilo výstavu ve spolupráci s fanoušky.

obr.2
obr.2obr. 1

Výstava se bude konat v Západočeském muzeu (Kopeckého sady 2, Plzeň, výstavní sál 2) od 20. září do 2. února 2020. Slavnostně zahájena bude ve čtvrtek 19. září.

"3. února letošního roku oslavil hokejový klub HC Škoda Plzeň devadesát let od svého založení. Lehce opožděným připomenutím tohoto výročí je výstava, kterou připravilo ve spolupráci s fanoušky plzeňského hokeje Západočeské muzeum v Plzni. O podpoře tohoto výstavního počinu ze strany klubu svědčí nejlépe fakt, že záštitu nad výstavou převzal Martin Straka, generální manažer HC Škoda Plzeň a živoucí plzeňská hokejová legenda," uvádí Romana Němečková z muzea.

K vidění budou kroniky, hráčské dresy i hokejky...

„Výstava se nesnaží objektivně na základě historických faktů vytvářet dějepis hokeje v Plzni. Jejím cílem je přiblížit události, které plzeňským hokejovým fanouškům za ta léta utkvěly v paměti. Výstava představí celou řadu zajímavých a cenných relikvií, které během sezón špatných i dobrých fandové nasbírali. K vidění jsou například pečlivě vedené kroniky, fanouškovské i hráčské dresy a hokejky a unikátní fotografie. Nechybí ani zpětná vazba – vzpomínky bývalých hráčů na diváckou kulisu během jejich kariér,“ sdělil kurátor výstavy Mgr. Jiří Orna.

Část výstavy je věnována historii fandění na plzeňském stadionu. Nastíněn je vývoj divácké podpory hokejistům od 50. let 20. století až do současnosti. Pozornost je věnována také výjezdům na venkovní zápasy. Připomenuti budou i fanoušci, kteří již nejsou mezi námi.

Při přípravě výstavy vznikl slogan, který ji možná charakterizuje nejlépe – od fanoušků pro fanoušky…

foto: ZPČ Muzeum

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24