QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Slunečná lávka přes Radbuzu v Českém údolí bude uzavřena, čeká ji oprava

05.08.2022 18:11

Přes Slunečnou lávku v Českém údolí v Plzni vedoucí přes řeku Radbuzu chodí lidé z Borského parku na Výsluní. Lávku nyní čeká rekonstrukce a bude zcela uzavřena. Přinášíme podrobnosti.

CG0A2396

„Dřevěná prkna na mostovce již dožívají a lávka potřebuje novou protikorozní úpravu. Během opravy bude lávka uzavřena a pěší budou muset použít k překonání řeky jeden ze sousedních mostů. Oprava za téměř dva miliony korun, kterou zajišťuje Správa veřejného statku města Plzně, by měla trvat měsíc a začíná v pondělí 8. srpna 2022,“ informuje tisková mluvčí města Eva Barborková.

Ve správě města Plzně je celkem 62 lávek, které město průběžně opravuje dle potřeby. Slunečnou lávku čeká oprava právě v následujících dnech, vyjde na 1,94 milionů korun.

Celá konstrukce bude postupně očištěna tlakovou vodou a nově natřena. Stávající dřevěná mostovka z fošen bude kvůli postupující hnilobě nahrazena dřevěnou mostovkou novou. „To znamená mostovku postupně rozebrat, poté konstrukci očistit, provést nátěry a pak položit fošny nové mostovky. Dojde i na opravy opěr a pilířů. Součástí prací bude také vybudování pevné chráničky vedení veřejného osvětlení, které má zabránit opakovanému poškozování a krádežím kabelů,“ vysvětlil Václav Šašek ze Správy veřejného statku města Plzně, který má stavbu na starosti.

Po dobu oprav bude lávka uzavřena. Pěší, případně cyklisté budou nasměrováni na náhradní trasu, která využívá Tyršova mostu. Informace o uzavření a obchozí trase najdou u lávky a na přístupových cestách, uvádí tisková mluvčí plzeňského magistrátu. 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24