Slunečno a skvělé zásoby sněhu! Na Šumavě si užijí i běžkaři - FOTKY

25.02.2019 14:54

Šumava si na aktuální zimní sezónu nemůže stěžovat. I když už vrcholí, sněhu je stále skutečně dost a ve velkém si tak na své přijdou i vyznavači bílé stopy.

1
123564798101112

Jarní prázdniny pokračují a Šumava dál láká. V těchto dnech navíc nejen na zásoby sněhu, ale také na krásné až jarní počasí. Na své si přijdou také běžkaři.

I přes postupné oteplování je sněhu stále dostatek. V pondělí ukázaly teploměry na Šumavě okolo 10 stupňů, rána ale bývají stále mrazivá.

Běžkařské stopy v posledních dnech prošly úpravou. Vydat se mohou vyznavači bílé stopy třeba z Nové Hůrky na jezero Laka (viz fotogalerie). Obezřetnost je ovšem na místě. Někde jsou cesty vymrzlé. Právě například ve stoupání k jezeru Laka se může objevovat i led.  

V uplynulých dnech prošly úpravou mimo jiné také další trasy na Železnorudsku. Vydat se můžete do stop ze Samot, z Belvederu i ze Špičáku. 

Aktuální stav a úpravy mohou zájemci sledovat také na www.bilastopa.cz. Trasy pro běžkaře se na Šumavě upravují od poloviny prosince do poloviny března v závislosti na sněhových podmínkách.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24