QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sokolovna v Rokycanech se zavírá! Všechny kulturní akce jsou zrušeny

21.10.2016 21:55

Hlavní sál a přilehlé salonky v sokolovně v Jiráskově ulici musely být zcela uzavřeny. Důvodem je havarijní stav budovy.

Sokolovna Rokycana

Budovu zkontrolovali odborníci, jejich zjištění jsou alarmující. Technické posouzení nechal provést nový výbor TJ Sokol Rokycany. "Na základě stavebních prohlídek bylo zjištěno narušení statiky z důvodu napadení stropu dřevokaznou houbou v místě hlavního sálu v tak velkém rozsahu, že bylo s okamžitou platností rozhodnuto o jeho úplném uzavření,“ uvádí ve svém prohlášení výbor tělovýchovné jednoty.

"Na současném stavu budovy sokolovny se podepsala zřejmě mnohaletá laxnost minulého vedení, které se o budovu sokolovny nestaralo řádným způsobem. Dlouholetým přehlížením havarijního stavu zejména střechy, došlo k zatékání do konstrukce stropů a nosných prvků budovy, čímž došlo k napadení nosných prvků dřevokaznou houbou a hnilobou, píše se dále v prohlášení.

V sokolovně se proto ruší veškerá kulturní představení. Vstupenky je možno vrátit v infocentru na Masarykově náměstí 1. Koncert Veselé trojky Pavla Kršky (24. 11.), Partička (6. 12.) a taneční kurzy pro dospělé budou s největší pravděpodobností přesunuty do náhradních prostor. Bližší informace najdou zájemci nejpozději v úterý 25. října zde.

FOTO: www.sokolrokycany.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24