Soutěž Prázdninová štafeta láká malé turisty do méně známých míst v Plzeňském kraji

18.06.2022 12:30

Soutěžní Prázdninová štafeta odstartuje 21. června. Zaregistrujte se a poznávejte s dětmi méně známé turistické cíle, a to nejen v Plzeňském kraji. Pravidla hry a informace, naleznete v článku!

most bělá

Plzeňský kraj se i letos zúčastní tradiční Prázdninové štafety. Tento již 19. ročník nabídne 50 turistických cílů v kraji a podívá se i do krajů sousedních. Turistická soutěž se koná pod záštitou radního pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Libora Picky. Pořadateli soutěže jsou spolek Dobroslav, IRIS a Zoo Plzeň.

Soutěž oficiálně začne 21. června. Už nyní ale Libor Picka některé z turistických cílů prozradil. „V letošním ročníku Prázdninové štafety přibyla ta méně známá místa v Plzeňském kraji. Jde o málo navštěvované naučné stezky, rozhledny či poutavé přírodní útvary. Zmínil bych například Naučnou stezku a historický most v Bělé nad Radbuzou, Poutní místo Vavřineček, Šumavský orloj na Hojsově stráži nebo Vyhlídku Kozí Bouda u Zábělé. A co je určitě zajímavé, více než polovina letošních míst je bez vstupného,“ říká radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Všichni soutěžící, kteří úspěšně projdou soutěží, budou zařazeni do slosování o atraktivní ceny. Pro zařazení do losování stačí v určeném období od 21. června do konce prázdnin navštívit alespoň 15 míst z uvedené padesátky. Pro účast je nutná registrace zde. Soutěž je určena pro děti a mládež do 18 let. Pravidla hry jsou jednoduchá, při návštěvě cíle se soutěžící vyfotí na nádvoří či uvnitř navštíveného objektu (případně u cedule na turistické trase) a snímek pošle prostřednictvím webových stránek kdykoliv během trvání soutěže. Pro toho, kdo navštíví nejvíc míst a cílů čeká zvláštní cena. 

Některá soutěžní místa se nacházejí i mimo Plzeňský kraj. Mezi cíle je zařazena naučná stezka Jordán, kterou turisté najdou ve vojenské části Brd ve Středočeském kraji. Dalším místem je například zámek Kratochvíle v Jihočeském kraji, Karlovarsko zastupuje už podruhé Botanická zahrada v Bečově nad Teplou, Ústecký kraj nabízí netradiční zříceninu hradu Petršpurk a v Bavorsku je už tradičním cílem Historický park v Bärnau.

Soutěžní místa, registraci a vešekré informace k této turistické soutěži naleznete 21. června zde.

 

foto ilustrační město Bělá nad Radbuzou

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24