QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stanování mimo kempy: Kam se vydat v plzeňském regionu?

30.06.2020 12:07

Plánujete víkend v přírodě a nechcete se mačkat v přeplněných kempech? Využijte službu spojující majitele krásných pozemků s turisty, kteří si chtějí užít přírodu bez lidí. Vybrali jsme pro vás hned tři zajímavá místa pro stanování v okolí Plzně.

1

Přespání mimo kemp, ale s vědomím majitele

Zatímco oficiální české kempy hlásí plno a čeští obyvatelé plánují dovolenou v tuzemsku, na mnoha pěkných místech je stále možnost kempovat s povolením majitele. Snadno je najdete přes web bezkempu.cz podle regionu i výletů v okolí. Můžete zde stanovat, přespat v karavanu nebo se i připojit na elektrickou síť. Na nic nečekejte, sbalte stan, karimatku, vařič, spacák a další nezbytnosti (neměla by chybět čelovka či nádobí) a zarezervujte si plácek jen pro sebe. Kolem Plzně najdete takových prostorů hned několik, vybíráme z nich ty nejzajímavější.

Zahrada s Mikrofarmou a herními prvky

Pokud si chcete užít přírodu i s moderními vymoženostmi, jako je elektřina nebo sprcha, navštivte zahradu Mikrofarmy v obci Otov. Na dětském hřišti se vybijí děti, zatímco dospělí se mohou zúčastnit některé z místních akcí (obhlídka zvířat, besedy, workshopy, skupinové cvičení aj.). Koho by spíše lákaly zážitky mimo farmu, může vyrazit na cyklovýlet, rybařit na místním rybníku, vyzkoušet lezeckou stěnu nebo se vykoupat v kdyňském lomu. Na své si přijdou i pěší turisté – častým cílem výletů je hora Čerchov.

Mezi DRNY

U obce Ostrovce najdete krásný pozemek, který vám poskytne soukromí. Kdysi louka fungovala jako bývalá vojenská střelnice pod obcí Lažany. Najdete tu dokonce i opuštěné budovy a kontrolní věž. Majitel provozuje asi 4 km vzdálený Ranč v údolí, kde se můžete domluvit na jízdě na koni. Na louce však nemůžete počítat s pitnou vodou nebo záchodem či elektřinou. Můžete si však s sebou přivézt i pejska a povoleno je i grilování ve vlastním grilu.

Zahrada s maringotkou – cestujte nalehko

Pokud byste rádi vyrazili na túru bez zbytečné zátěže v podobě stanu, můžete využít pobytu v zalesněné zahradě nedaleko Zemětic. V obytné maringotce funguje elektřina pro svícení i vaření, vzpruhu pak najdete ve venkovní sprše. Na zahradě se nachází i ohniště, houpací síť a dětské herní prvky. V okolí pak narazíte na hluboké lesy či malebné rybníčky. Navštívit se vyplatí i zříceninu Roupov (8 km) či keltský skanzen Jivjany (25 km) a mnoho dalších výletních cílů.

Soukromí a klidný pobyt

Stanování nemusí nutně znamenat plné kempy, noční neklid nebo nepohodlí. Využijte přímé majitele krásných pozemků, kteří se o ně s vámi rádi za mírný poplatek podělí. Užijte si dovolenou v soukromí a plnou lokálních zajímavostí. 

FOTO: ilustrační

Komerční prezentace

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24