Stavba čtyřpruhu mezi Šlovicemi a Přešticemi startuje – FOTKY, VIDEO

05.05.2020 10:06

Po letech příprav začíná stavba šest kilometrů dlouhého úseku silnice za více než 900 milionů korun. Staveniště už od Ředitelství silnic a dálnic převzal vítěz výběrového řízení. 

19
191112131415161718

Stavba s názvem I/27 Šlovice – Přeštice, přeložka je součástí hlavního tahu z Plzně na Klatovy. Její součástí bude prodloužení čtyřpruhového úseku silnice I/27 od Plzně směrem na jih včetně obchvatu Horní Lukavice.

Jedná se o jeden z nejzatíženějších úseků na hlavním tahu. Díky nové stavbě zmizí mimo jiné místo častých nehod na Vysoké. Vznikne osm mostů, dvě mimoúrovňové křižovatky a jeden protihlukový val.

"Staveniště bylo zhotoviteli předáno 29. dubna 2020. Realizace stavby začne na konci letošního června. V tomto roce budou probíhat zejména skrývky ornice, přeložky inženýrských sítí,“ sděluje tisková mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Nina Ledvinová s tím, že následovat budou práce na hlavní trase. Harmonogram ale dodá zhotovitel až v polovině června. Ještě před předáním staveniště proběhlo na místě kácení zeleně.

Řidiči musí během stavby počítat s komplikacemi. "Omezení provozu bude dle postupující realizace stavby v jednotlivých etapách. Investor a zhotovitel se budou snažit, aby bylo co možná nejméně obtěžující,“ dodává Nina Ledvinová.

Podle informací ŘSD vyjedou první řidiči na novou silnici za 45 měsíců.

Ve výběrovém řízení na zhotovitele zvítězilo sdružení IMOS a Váhostav, které nabídlo nejnižší cenu 911 milonů korun. Celkem bylo podáno šest nabídek.

Budoucí podobu nové silnice představilo ŘSD prostřednictvím vizualizace:

FOTO: QAP.cz, VIDEO: ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24