QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci v Plzni spustí opatření kvůli "Dušičkám"! Ohlídají hřbitovy i jejich okolí

24.10.2019 8:01

Městská policie v Plzni se připravuje na nadcházející období kolem Památky zesnulých. Pod dohledem budou hřbitovy i jejich okolí, strážníci dohlédnou i na dopravu a parkování.

MP hřbitovy

Památka zesnulých připadá až na 2. listopadu, na hřbitovy ale začnou lidé proudit už s předstihem několika dnů. Na zvýšený pohyb na hřbitovech a jejich okolí se připravují také plzeňští strážníci.

"Stejně jako v předchozích letech se i letos městská policie chystá před blížícím se dne Památky zesnulých více zaměřit na kontrolu plzeňských hřbitovů. Střežit hřbitovy a jejich okolí budou strážníci od 25. října, zvýšená bezpečnostní opatření potrvají do neděle 3. listopadu. Jednou z priorit je předcházení krádežím a vandalismu," říká mluvčí mětské policie Jana Pužmanová.

Se zvýšenou intenzitou kontrol a dohledu by měli počítat také řidiči. Krom jiného by měli dbát na správné parkování. Strážníci nicméně upozorňují i na riziko krádeží, které s sebou každoročně Dušičky nesou. "Důležité je vždy dodržování několika bezpečnostních zásad, proto městská policie apeluje na návštěvníky hřbitovů, aby byli obezřetní, své cenné věci, kabelky, tašky nenechávali v zaparkovaných autech před hřbitovy, ale ani je neodkládali při údržbě hrobového místa mimo svůj dohled," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24