QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sukovu ulici čeká oprava a dlouhodobé omezení. První fáze uzavírky začne po víkendu

04.05.2019 8:12

Sukovu ulici v Plzni na Borech čeká oprava povrchu. Uzavírka směrem na Borská pole začne už po víkendu a dotkne se i provozu autobusů. Přinášíme podrobnosti!

foto-qap-cz (1)

Už po víkendu odstartují stavební práce v Sukově ulici v Plzni na Borech. Půjde o úpravu povrchu komunikace směrem na Borská pole. S tím souvisí dlouhodobá uzavírka. 

"Z důvodu rekonstrukce Sukovy ulice budou v termínu od 6. 5. do cca 2. 6. 2019 vedeny spoje linky 29 ve směru na Borská pole odklonem ze Sukovy ulice ulicemi Klatovská, Kaplířova, silnice I/27 zpět na stálou trasu," informovaly dopravní podniky.

Zastávka ´Náměstí Míru´ bude zrušena a přeložena do Klatovské ulice na úroveň tramvajové zastávky ´Dvořákova´. "V této souvislosti doporučujeme cestujícím pro přestup z linky 4 od centra na linku 29 na Borská pole využít výstup v zastávce ´Dvořákova´ a nástup v náhradní zastávce ´Náměstí Míru´," upozorňují PMDP.

Zrušená bude také zastávka ´Čermákova´ve směru na Borská pole. Cestující, kteří pojedou do OC Area Bory, by měli vystoupit v náhradní zastávce ´Náměstí Míru´. Každopádně rozsah provozu linky 29 se nezmění.

Oprava bude rozdělena do celkem šesti etap, každá z nich potrvá týden. Celkově by opravy měly skončit 16. června. První etapa se týká úseku Klatovská třída - Schwarzova směr na Borská pole, následovat bude úsek Schwarzova ulice - Area Bory směr na Borská pole. Pak se bude pracovat v opačném směru. Nejprve v úseku Area Bory - Schwarzova ulice směr Klatovská, pak v úseku ulice Schwarzova - Klatovská třída. V páté a šesté etapě dojde na kruhový objezd, kdy bude komunikace průjezdná vždy po polovinách obousměrně.

Na začátku června by navíc v Sukově ulici měly přibýt nové semafory. Konkrétně na křižovatce Sukova - Schwarzova. V tomto případě už by ale omezení měla být minimální.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24