Šumava zažívá velký nápor, parkoviště praskají ve švech - FOTKY

03.01.2021 11:22

Kvůli uzavřeným sportovištím, bazénům a veškeré další zábavě zažívají všechny hory velký nápor. Výjimkou není ani Šumava. Podívejte se na aktuální fotky ze Špičáku.

1sumava napor
1sumava naporparkoviste2parkoviste4parkoviste6parkovisteparkoviste7šumava nápor parkoviste plná (1)sumava karavan šumava nápor parkoviste plná (5)šumava nápor parkoviste plná (2)šumava nápor parkoviste plná (6)šumava nápor parkoviste plná (8)šumava nápor parkoviste plná (12)šumava nápor parkoviste plná (15)šumava nápor parkoviste plná (14)šumava nápor parkoviste plná (16)šumava nápor parkoviste plná (17)šumava nápor parkoviste plná (18)šumava nápor parkoviste plná (22)šumava nápor parkoviste plná (21)šumava nápor parkoviste plná (24)šumava nápor parkoviste plná (25)

Na Šumavě panovalo v sobotu 2. ledna příjemné počasí. Díky inverzi si návštěvníci na Šumavě užili krásný den. Lidé vyrážejí na hory zejména na uzavřené lyžařské svahy, kde je dostatek sněhu pro bobování a sáňkování. Velmi mnoho lidí potkáte i na známých turistických místech.

Zaplněné jsou všechny svahy, kde se dá užívat sáňkování a bobování. A plná jsou i parkoviště. V sobotních odpoledních hodinách už lidé na Špičáku parkovali, kde se dalo. Zcela zaplněné bylo i parkoviště Kaskády. Někteří lidé přijíždějí na hory s karavany. Ty jsou vidět i na parkovištích nebo v kempu v Železné Rudě. Turisty na Železnorudsku potkáte zejména u známých turistických cílů - na Pancíři, Černém i Čertovo jezeře. A na Čertovo jezeře musel v sobotu 2. ledna zasahovat i strážce NP Šumava. Na zamrzlou hladinu vstupovali lidé - více zde.

Kvůli nařízením vlády stále platí, že veškeré lyžařské areály jsou uzavřené. Stejně tak nejsou v provozu ubytovací a stravovací zařízení. Jídlo a pití si zakoupíte jen u tzv. okének. Toto nařízení platí do 10. ledna.

Na Špičáku je ale v provozu lanová dráha na Pancíř s mezistanicí Hofmanky. Lyže ale musíte nechat doma, naopak sáňky nebo boby vám nahoru vyvezou.

foto: QAP.cz

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24