Technologické centrum ve škole v Bolevci má zlepšit vztah dětí k technice

03.02.2020 14:20

V suterénu budovy vznikne dřevodílna vybavená moderními stroji a nářadím. V Bolevecké základní škole se chystají ještě další stavební úpravy.

DSC_0046

Plzeň připravuje vznik technologického centra při své Bolevecké základní škole. Rozšíří tak zaměření školy, která se dosud orientovala na sport, jazyky a umělecké obory. Na stavební úpravy a vybavení centra město pro letošní rok vyčlenilo 5,8 milionu korun. Žáci budou mít k dispozici například moderními stroji a nářadím vybavenou dřevodílnu, ale i přírodovědnou část včetně učebny cizích jazyků. 

"Centrum vznikne na škole v Bolevci, vybudujeme jej v suterénu původní budovy školy, v jejichž horních patrech funguje základní umělecká škola a též družiny a třídy základní školy. Cílem je podnítit u dětí vztah k technice a zlepšit také jejich manuální zručnost,“ vysvětlila radní pro oblast školství Lucie Kantorová.

Technologické centrum bude mít přírodovědnou část, kterou se již částečně podařilo zrealizovat díky finanční podpoře Evropské unie. Ta zahrnula stavební úpravy učeben, nový bezbariérový přístup a vybavení odborných učeben přírodních věd v novějších pavilonech školy. Druhou část nově budou tvořit dílny a učebna cizích jazyků.

"Díky stavebním úpravám vznikne dřevodílna s přípravnou a skladem materiálu i zázemím, tedy šatnou pro žáky, bezbariérovými toaletami, zázemím pro učitele, sprchami. Projekt také počítá s vybudováním bezbariérového postranního vchodu u původní budovy, jenž zajistí přístup k dřevodílně, a také dvou plošin pro přístup k současným dílnám v hlavní budově,“ doplnila Lucie Kantorová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT