Testy na covid-19 v Klatovské nemocnici nyní 3x týdně!

13.09.2020 17:03

Klatovská nemocnice provádí testování na covid-19 nově třikrát týdně! Testování můžou podstoupit i samoplátci. Kdy je možné se nechat testovat zjistíte v článku. 

covid-19-5080950_960_720

Klatovská nemocnice nyní testuje 3x do týdne. Kromě standardních čtvrtků a úterků se nyní testuje na onemocnění covid-19 i v pondělí! Zatím pouze pondělky 14.9., 21.9. a 5.10. Odběrové časy jsou od 9 do 12 hodin. 

"Testování je určené pro samoplátce, kteří chtějí výsledky vyšetření pro svou vlastní potřebu, tak i pacienty, které k vyšetření indikuje ze zdravotních důvodů jejich ošetřující lékař resp. krajská hygienická stanice," informuje vedení nemocnice.  

 

Kam se dostavit k odběru? 

Klatovská nemocnice - ul. Pod Nemocnicí, Klatovy - Odběrové místo se nachází v západní parkové části areálu nemocnice. Zájemci o vyšetření resp. pacienti přijíždějí k odběrovému místu autem a odběry probíhají z okénka vozu. 

K vyšetření je nutné se dostavit jižní (starou) bránou do areálu nemocnice z ulice Pod Nemocnicí. Hlavní bránou k odběrovému místu přijet nelze!

 

Pokud jste samoplátci je nuné se nejprve objednat online přes internet. Testování je zpoplatněno, a to částkou 1756 Kč. Výsledky testování obdrží pacient do dvou dnů po vyšetření.

"Výsledky zasílá laboratoř elektronicky přímo na formuláři Ministerstva vnitra ČR na emailovou adresu, kterou žadatel uvede při objednání. Soubor přijde žadateli zaheslovaný. Instrukce, jak heslo zjistí, je uvedena v těle mailu," uvádí Klatovská nemocnice.  

Jestliže patříte mezi skupinu pacientů indikované ze zdravotních důvodů, testování je bezplatné. Pacient musí v tomto případě obdržet od svého lékaře žádanku na vyšetření. Žádanku je nutné přinést k odběru. Výsledky získá lékař pacienta nebo krajská hygienická stanice.

Více se dozvíte zde.

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24