Tragická nehoda bezmotorového letadla s automobilem u letiště Rokycany - FOTKY

02.08.2022 16:59     02.08.2022 19:25

Na Rokycansku odpoledne došlo k pádu letadla, které poté narazilo do jedoucího vozidla. Pilot utrpěl smrtelné zranění. Silnice č. 232 byla v místě zcela uzavřena. 

OA letadlo Rokycany_HZSPK (2)
OA letadlo Rokycany_HZSPK (2)OA letadlo Rokycany_HZSPK (1)OA letadlo Rokycany_HZSPK (3)OA letadlo Rokycany_HZSPK (4)OA letadlo Rokycany_HZSPK (5)

“V úterý 2. srpna v 16:34 hlášena nehoda bezmotorového letadla do osobního automobilu na silnici č.232 mezi Osekem a městem Rokycany, v blízkosti letiště Rokycany. Na místě je jedna zraněná osoba v péči záchranné služby,” informuje o nehodě Michal Holeček, mluvčí hasičů.

Silnice je zcela uzavřena a bude uzavřena po dobu šetření nehody. “Dle velitele na místě odhad uzavření komunikace na 2-4 hodiny. Na místo přijede osoba z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,” dodal Holeček.

AKTUALIZACE

Pilot bohužel svým zraněním na místě podlehl. “Na místo vyrazily posádky oblasti Rokycany a Lzs- Líně, po příjezdu lékař zhodnotil u muže velmi těžká zranění neslučitelná se životem. Posádka osobního automobilu, o kterou měl letoun zavadit, byla bez zranění,” uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Nehodu si na místě přebírají kriminalisté ÚO Rokycany. Společně s pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod a budou zjišťovat příčinu a okolnosti nehody. Ke střetu letadla s osobním vozidlem došlo zezadu.

 “Ve voze cestovaly celkem 2 dospělé osoby a dvě děti. Při nehodě nedošlo k jejich zranění. Alkohol byl u řidičky vyloučen na místě,” doplnila Veronika Hokrová, mluvčí policie.

“Na Rokycansku odpoledne došlo k pádu letadla, které poté narazilo do jedoucího vozidla. Pilot utrpěl smrtelné zranění. Silnice bude po dobu činnosti složek IZS na místě uzavřená,” uvedla Policie ČR na svém Twitteru.

foto HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24