QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda na hlavním tahu I/27 u Chlumčan!

11.11.2021 10:25     11.11.2021 14:41

Na hlavním tahu I/27 u Chlumčan došlo k tragické dopravní nehodě. Nákladní vozidlo vyjelo mimo silnici na autobusovou zastávku, kde usmrtilo muže, který na ní čekal.

4

K tragické nehodě došlo krátce před 10. hodinou dopoledne na hlavním tahu I/27 ve směru na Plzeň od Horní Lukavice v místě křižovatky na Chlumčany a Hradčany. Nákladní vozidlo vyjelo mimo silnici, zdemolovalo autobusovou zastávku a usmrtilo muže, který na ní čekal.

"Dnešního dne krátce před desátou hodinou došlo na silnici I. třídy č. 27 za obcí Horní Lukavice ve směru na Plzeň k vážné dopravní nehodě. Dle prvotních informací se pětašedesátiletý řidič nákladního vozidla plně nevěnoval řízení, vyjel vpravo mimo svůj jízdní pruh, kde došlo ke střetu s osobou, která čekala v prostoru autobusové zastávky na odvoz. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému, ale i přes veškerou snahu osmapadesátiletý muž svým zraněním na místě podlehl," uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Záchranná služba z místa dopravní nehody transportovala řidiče nákladního vozidla se středně těžkým zraněním na urgentní příjem do FN Plzeň.

U řidiče byl alkohol vyloučen provedenou dechovou zkouškou. U zemřelého bude nařízena soudní pitva. Přesnou příčinou a veškerými okolnostmi dopravní nehody se zabývají kriminalisté.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24