QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda uzavřela silnici u Čachrova, motorkář na místě zemřel - FOTO

13.09.2021 18:10     13.09.2021 20:55

Další vážná nehoda během dnešního dne se stala opět na Klatovsku. Po srážce automobilu a motorky byla uzavřena silnice 27, policie stanovila objízdnou trasu.

nehoda Čachrov_auto na boku_PČR

Již v dopoledních hodinách došlo k většímu počtu dopravních nehod, o kterých jsme čtenáře Qapu informovali ZDE. V podvečerních hodinách opět vyjely všechny záchranné složky na Klatovsko, tentokrát k obci Čachrov. Z Líní vzlétl i vrtulník.

Na silnici 27 u Čachrova došlo ke střetu automobilu s motorkou. Silnice je aktuálně uzavřena, počítá se s omezením provozu minimálně na dvě hodiny.

Policisté dopravu odklánějí v Čachrově na Nemilkov a v Běšinách na Nemilkov.

Nehoda_Čachrov_motorka na zemi_exitus_PČR

Aktualizace:

Život motorkáře se bohužel nepodařilo zachránit. "K dopravní nehodě motorkáře a osobního automobilu vyrazily vjezdové posádky z Klatov a Lzs, přes veškerou snahu záchranářů musel lékař na místě u muže ročník 1980 konstatovat úmrtí," uvedla mluvčí záchranky Mária Svobodová.

Vina je dle dosavadního šetření na straně řidiče osobního auta. "Řidič Citroënu na křižovatce odbočoval vlevo na obec Březí a přitom nedal přednost v jízdě protijedoucímu 41letému motocyklistovi s motocyklem značky Ducati, se kterým se střetl. Auto se po nárazu otočilo na levý bok, motocykl zůstal ležet ve svém jízdním pruhu. Při nehodě utrpěl motocyklista zranění, kterým na místě podlehl. Druhý řidič byl z místa převezen záchrannou službou do nemocnice na vyšetření. Požití alkoholu u něj policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. U motocyklisty je nařízena soudní pitva. Případem se dále zabývají klatovští kriminalisté," popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Jiroušková a dodala, že doprava je v tuto chvíli (20:55) řízena kyvadlově, poté bude komunikace zcela zprůjezdněna.
 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24