QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tramvaje na lince číslo 1 v Plzni čeká v lednu výluka kvůli prasklému vodovodu

16.01.2019 7:01

Cestující na tramvajové lince číslo 1 v Plzni se musí v lednu připravit na změny. Kvůli opravám prasklého vodovodu na Slovanech dojde na několikadenní výluku.

tramvaj sirková

Výluka odstartuje hned na začátku příštího týdne a potrvá celý týden. Provozu tramvají se to dotkne ve směru ze Slovan do centra.

"Z důvodu opravy prasklého vodovodu pod tramvajovou tratí na náměstí Milady Horákové (před nástupní stanicí směr Bolevec) bude probíhat ve dnech 21. – 28. 1. 2019 výluka tramvajové dopravy na lince 1," informovaly dopravní podniky.

Směrem z Bolevce na Slovany budou tramvaje jezdit po stálé trase. Ve směru do centra ale pojedou přes Světovar. Změní se tak i nástupní zastávka. Do tramvají směr Bolevec se bude nastupovat na konečné tramvají na náměstí Milady Horákové na výstupní stanici směrem z Bolevce. Dál pojedou tramvaje po trase přes Světovar. Stavět budou v zastávkách linky číslo 2, a to až na Mikulášské náměstí. Následně už pojedou po běžné trase do Bolevce.

"Zastávky Slovany, Vřesová, Olšová, Liliová, Jedlová a Mikulášské náměstí (vše směr do centra) jsou pro linku 1 zrušeny bez náhrady. Tramvaje linky 4 najíždějící z vozovny na trasu budou najíždět též přes Světovar, po trase linky 2 po Koterovské ulici," upozorňují PMDP.

K poruše vodovodního řadu došlo přímo v točce tramvají na náměstí Milady Horákové. "Výhybku je nutné demontovat, vodovodní řad odkrýt, opravit a po nutném zpevnění pomocí injektáže podloží ji vrátit zpět. Za omezení po dobu opravy se VODÁRNA Plzeň a.s. omlouvá," uvádí mluvčí vodárny Dana Veselá.   

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24