Tramvajovou trať na Karlovarské třídě v Plzni čekají opravy

09.08.2019 15:05

Na Karlovarské ulici proběhne v úseku Pod Záhorskem - most generála Pattona repanelizace tramvajové tratě. Tramvaje budou v místě jezdit obousměrně, auta v jednom jízdním pruhu.

tramtrat1
190809_Repanelizace_Karlovarska_velka

O tom, že se Plzně dotknou nová dopravní omezení jsme psali ve článku zde. Přinášíme podrobnosti o jednom z nich.

V termínu od 17. do 30. srpna se budou na Karlovarské ulici v úseku od stanice Pod Záhorskem k mostu generála Pattona vyměňovat panely. Během této doby bude tramvajová doprava vedena obousměrně po neopravované koleji směrem na Košutku, její provoz bude řídit automatický semafor.

Pro automobily bude v místě stavby uzavřen levý jízdní pruh směrem do centra, prostřední jízdní pruh bude průjezdný bez omezení. Současně bude zrušeno vyhrazení pravého jízdního pruhu pro autobusovou dopravu a doprava bude tímto pruhem vedena přes Rondel.

Výměna panelů na tramvajové trati je prováděna kvůli špatnému stavu starých panelů a podloží pod nimi. Z důvodu bezpečnosti je v tomto úseku v současné době již rychlost tramvají snížena. Pokud by se v tomto roce trať nezrekonstruovala, hrozilo by její uzavření.

„Opravu nebylo možné realizovat v minulosti současně s opravou mostu generála Pattona, protože by úsek obousměrné tramvajové dopravy byl neúměrně dlouhý a docházelo by tak k příliš dlouhým čekacím dobám na úseku řízeném semaforem. Současně by hrozilo, že čekající tramvajové soupravy budou překážkou pro plynulý provoz na přilehlých křižovatkách,“ uvedla technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně Andrea Fojtíková.

Doplnila, že provedení opravy v době letních prázdnin, kdy je intenzita provozu ve městě nižší než ve školním roce, by nemělo mít na plynulost provozu mít zásadní vliv.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24