QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Trať na Borská pole má sloužit v polovině prosince. Zastávky už mají názvy

21.05.2019 7:01

Stavba tramvajové trati na Borská pole v Plzni postupuje a podle všeho by měla být zprovozněná už v polovině letošního prosince. Zastávky už mají dokonce své názvy...

foto-michaela-květová (3)

Rada města Plzně se zabývala pojmenováním nových a změny názvů stávajících zastávek MHD a veřejné linkové dopravy v souvislosti s budovanou tramvajovou tratí k Západočeské univerzitě. Ta má být uvedena do provozu 15. prosince letošního roku.

Její součástí budou dvě točny tramvaje a jedna nácestná zastávka, pro něž bylo nutné najít nové názvy. Naopak zanikne současná konečná tramvají a autobusů v Borském parku. U první konečné tramvaje vznikne nový terminál veřejné linkové dopravy.

"Při hledání nových názvů zastávek jsme se řídili metodikou, podle níž se pro názvy konečných zastávek přednostně užívají názvy čtvrtí a městských částí. Také se užívají názvy významných nebo zajímavých míst, institucí a úřadů státní správy a míst společenského a kulturního života. Nepoužívají se názvy firem, obchodních řetězců a názvy působící jako reklama. Užívají se názvy náměstí a příčných ulic. Z hlediska lepší orientace a možností uvádění názvů na transparentech tramvají a autobusů je snaha volit názvy co nejkratší,“ přiblížil Michal Vozobule, náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí.

Stavba tramvajové tratí s sebou v nadcházejících týdnech a měsících přinese také významnější omezení. Podrobnosti se dočtete zde.

Návrh nových pojmenování:

zastávky

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24