Turistický vlak z Plzně do Bělé nad Radbuzou zahájí další sezónu

16.05.2019 13:02

Do další sezóny vyjede už v tomto týdnu turistický vlak z Plzně do Bělé nad Radbuzou. V letošním roce se navíc turisté mohou těšit hned na několika novinek.

140420_bezdruzice_mk_02

Třetí květnovou sobotu vyjíždí po roce opět turistický vlak z Plzně do Bělé nad Radbuzou. Pro tuto sezónu si přichystal několik novinek.

Kromě rozšířené sezóny od května do září každou sobotu, je největší změnou zrychlení dopravy. Oproti 128 minutám jízdy v loňském roce pojede turistický vlak letos jen 98 minut. Druhou velkou novinkou je změna zpáteční trasy – nově jezdí vlak tam i zpět přes Stříbro a Bor. Zajímavou možností je přestup z expresů od Chebu a Mariánských Lázní ve stanici Stříbro, a to při cestě do Bělé i zpět.

Vlak zastavuje v zastávkách Plzeň-Jižní Předměstí, Pňovany zastávka, Stříbro, Svojšín, Holostřevy, Skviřín, Bor a ve všech zastávkách mezi Stráží u Tachova a Bělou nad Radbuzou.

Ve vlaku je zajištěna kapacita pro deset jízdních kol, kola budou umístěna přímo v motorové jednotce. Ve vlaku platí předplatné IDP na Plzeňské kartě. Ve vlaku mohou cestující též uplatnit jízdenku Turista Plzeňskem (jednotlivec za den od 130 Kč, skupina až pěti lidí od 250 Kč).

A kam s vlakem vyrazit? Navštívit lze třeba památky ve Stříbře, zámek ve Svojšíně a Boru, rybník Chobot (zastávka Borek u Tachova) či historické jádro Bělé nad Radbuzou. Oblast také křižuje množství naučných tras vhodných pro cyklisty i pěší turisty.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24