Turistům v Domažlicích slouží nové infocentrum v Chodském hradu

12.02.2020 6:44

Mnohem většího pohodlí se teď dočkají turisté v Domažlicích. Přímo v centru města zahájilo provoz nové městské informační centrum.

1

Nově upravené prostory bývalé restaurace v historickém Chodském hradu nahradily předchozí stísněné infocentrum, které už neposkytovalo potřebné zázemí pro návštěvníky i zaměstnance.

"Jsem rád, že budeme fungovat v jedné z dominant Domažlic, kterou je Chodský hrad. Kromě dostatku místa pro hosty i zaměstnance jsou zde i dostatečné skladovací prostory a v neposlední řadě město získává veřejné toalety, jejichž absence v centru byla dlouholetým problémem,“ zmínil Kamil Jindřich, ředitel Městského kulturního střediska Domažlice.

Informační centrum má za sebou dlouhou historii. "Už v organizačním řádu z devadesátých let byl popsán provoz tehdejší Městské informační služby, raritou tehdy bylo, že byla spojená s videopůjčovnou,“ uvedl Kamil Jindřich.

Infocentrum své aktivity díky novým prostorám rozšíří. Využije například salonek, kde vznikne expozice pro místní amatérské umělce - například fotografy či malíře.

O služby infocentra je největší zájem v letní turistické sezoně. "Ve stávající informační kanceláři byl pro veřejnost prostor pouhých 3 x 5 metru, a to do něj během víkendu o Chodských slavnostech přišlo na pět tisíc lidí a za celý srpen zhruba 12 lidí,“ vyčíslil ředitel. 

Stavební práce na adaptaci v historickém objektu Chodského hradu přišly na zhruba 4 miliony korun.

Místu, návštěvníkům i hostům při slavnostním otevření požehnal domažlický farář Mirosław Gierga.

Prostory v Chodském hradu se uvolnily v roce 2016 poté, co provozovatel restaurace ukončil její činnost.

FOTO: Josef Babor

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24