QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Klatov došlo k pádu parašutisty, zasahoval vrtulník - FOTKY

05.08.2022 18:21

U Klatov se po pádu těžce zranil italský parašutista. Zasahovaly všechny složky IZS včetně letecké záchranné služby. Muž spadl do mokřin nedaleko letiště Chaloupky.

parasutista
parasutistaparasutista1parašustisa

"U letiště Chaloupky nedaleko Klatov došlo k pádu parašutisty. Hasiči pomohli Zdravotnické záchranné službě s transportem pacienta z promáčeného terénu," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Jednalo se o muže ročník narození 1957. "Přítomní policisté zjišťují přesnou příčinu a okolnosti pádu parašutisty. Dle prvotních informací mělo dojít a z dosud přesně nezjištených příčin došlo u parašutisty při výskoku z letadla k nekontrolovatelnému pádu do mokřin nedaleko letiště. Touto události se dále zabývají klatovští kriminalisté," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová s tím, že policisté dále zjistili, že se při seskoku muži otevřel padák.

Muž utrpěl vážná zranění a byl transportován do nemocnice vrtulníkem. "Muže cca 60 let si od pozemních posádek oblasti Klatovy převzala do péče Letecká záchranná služba, muže transportuje se středně těžkými zraněními a poruchou vědomí na emergency Fakultní nemocnice Plzeň -Lochotín," upřesnila mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

foto: Zdravotnická záchranná služba

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24