QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Unikátní atletický projekt sklidil v Plzni velký úspěch - FOTKY

02.06.2020 6:43

Atletické stadiony opět ožívají závodním ruchem. Ti nejlepší sportovci byli k vidění na plzeňských Skvrňanech. Přinášíme výsledky klání v rámci projektu Spolu na startu.

8

Tři česká města včetně Plzně se stala v pondělí 1. června symboly návratu atletů zpět do každodenního života. Celkem 173 stadionů po celé republice hostilo závody napříč kategoriemi s názvem Spolu na startu.

"Ti nejlepší atleti se sjeli do Plzně, Kladna a Kolína. Plzeň přivítala nejlepší české výškařky, tyčkaře a diskaře,“ sděluje Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

Ve výšce žen vstoupila do sezóny plzeňská Denisa Majerová výkonem 178 cm, který znamenal celkově druhé místo. Z vítězství se za 181 cm radovala Barbora Sajdoková z Třince.

V tyčkařské soutěži si roli favorita s přehledem pohlídal Jan Kudlička, když zvítězil výkonem 540 cm.

"Skvělé výkony byly k vidění i na dráze. Škodovácká překážkářka Tereza Jonášová, loňská mistryně republiky na 400 m překážek, ukázala svoje kvality na netradiční trati 300 m překážek a doběhla si v nejlepším letošním čase v ČR pro jasné vítězství. Velká smůla provází škodováckého talentovaného překážkáře Filipa Ličmana. I ten měl spadeno na této trati na nejlepší český výkon, ale při rozcvičování ho postihlo zranění achilovky a jeho start v letošní sezóně je zatím velkým otazníkem. Michal Brož z pražské Dukly tak mohl předvést plzeňskému publiku svůj nádherný sólo závod a výkonem 36,56 s si zajistil první místo v republikových tabulkách. Na stejné trati, ale bez překážek, se uskutečnil pomyslný souboj Plzeň – Kladno. Jak v Plzni, tak v Kladně se běžela tato netradiční trať s velkými jmény na startu. V Plzni slavil vítězství semifinalista z loňského mistrovství světa v Dauhá Vít Muller závodící za Duklu Praha časem 33,29 s,“ shrnuje Michal Černý.

Na západě Čech vše vyvrcholilo mužským diskem, kde na startu nechyběla plzeňská medailová dvojčata z loňského mistrovství Evropy juniorů Jakub a Michal Forejtovi. "Větší radost si při samotné soutěži udělal Jakub Forejt, když jeho disk dolétl na značku 55,54 m, což je hodnota nového osobního rekordu. Michal Forejt poslal dvoukilové náčiní do vzdálenosti 54,94 m. Oba se však museli sklonit před výkonem Daniela Bárty z Olympu Praha, který předvedl naprosto famózní pokus, kterým svůj disk poslal až do vzdálenosti 62,95 m, což už je výkon hodný třeba startu v Diamantové lize,“ dodává Michal Černý.

Že byl Plzeňský mítink výjimečný, ukázali nejen závodníci, ale i diváci. "Limitující počet 150 diváků byl naplněn do puntíku a jsme moc rádi, že alespoň tato malá část fanoušků byla spolu s námi na startu. Ještě víc nás těší fakt, že je to právě česká atletika, jako jeden z mála sportů vůbec, ukázala díky televiznímu přenosu do celého světa, že ji nezastaví ani karanténa nebo pandemie. Což ocenil i prezident světové atletiky Sebastian Coe,“ uzavírá Michal Černý.

FOTO: AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24