Úprava semaforů na Lidické se protáhne. Mimo provoz budou do příštího týdne

21.02.2019 9:56

Řidiči v Plzni by měli počítat s problémy na křižovatce Lidická - Mozartova o něco déle. Při výměně technologií nastaly komplikace a práce se tak o něco protáhnou.

foto_qap_cz (10)

Semafory na křižovatce Lidická - Mozartova jsou mimo provoz od minulého víkendu. Původně se předpokládalo, že v provozu budou v závěru tohoto týdne. Jejich úprava se ale o několik dnů protáhne.

"Z důvodu technických komplikací při obnově technologie se prodlužuje vypnutí světelného signalizačního zařízení na křižovatce Lidická – Mozartova zhruba do 27. února. Akce je domluvena s Policií ČR, která bude situaci monitorovat. Ruční řízení na místě se nepředpokládá, pouze v případě potřeby," potvrdil Josef Brůha, vedoucí oddělení dopravních průzkumů a světelné signalizace Správy veřejného statku města Plzně.

Semafory na poměrně rušné křižovatce, přes kterou vede i tramvajová trať, prochází výměnou řadiče a návěstidel za provedení LED.

Řidiči by měli být v místech maximálně opatrní nejen s ohledem na projíždějící tramvaje, ale také na hodně využívaný přechod pro chodce, který se v místech nachází. "Prosíme řidiče a chodce o zvýšenou pozornost a ohleduplnost," dodává Josef Brůha.

FOTO: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24