QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Úspěšný restart ligy! Plzeň vyhrála ve šlágru na Letné 2:1 - FOTKY

27.05.2020 22:07

Po více než dvou měsících se viktoriáni dočkali soutěžního zápasu. Ve šlágru 25. kola porazili letenské díky trefám Kalvacha a Beauguela. Plzeň ztrácí na vedoucí Slavii osm bodů.

5
1123456789

Západočeši  vstoupili do zápasu velmi dobře a během první půle si vypracovali několik šancí. Jean-David Beauguel se tentokrát místo před brankou objevil v roli asistenta, kdy poslal pěkný centr do pokutového území, ale sparťané na poslední chvíli odvrátili před Pavlem Buchou na rohový kop.

Ve 12. minutě přišla velká příležitost Plzně. Opět to byl Beauguel, který uvolnil Jana Kovaříka, ten poslal prudkou přihrávku na malé vápno, ale Aleš Čermák přestřelil. Pětadvacetiletý záložník se zanedlouho objevil v dalších dvou zakončeních, ani ty však neskončily gólově. Nejprve po Limberského centru vychytal jeho střelu zblízka Heča, poté se mu nepodařilo vměstnat svůj pokus mezi tři tyče po další asistenci Kovaříka.

Aktivitu viktoriánů následně využil Lukáš Kalvach. Před plzeňským záložníkem ustupovali ve středu pole domácí obránci, Kalvach se tak dostal až na velké vápno a povedenou křížnou střelou na zadní tyč otevřel skóre. V závěru poločasu nevyužili domácí dvě dobré hlavičky po centrech Bořka Dočkala, a tak šli červenomodří do kabin se zaslouženým vedením.

Do ještě větší pohody se Západočeši dostali hned zkraje druhé půle. Kayambův nákop do pokutového území vrátil Jan Kovařík pod sebe, tam stál aktivní Jean-David Beauguel a bombou o břevno zvýšil plzeňské vedení na dva góly.

I nadále se hrál pohledný fotbal, což potvrdil v 57. minutě Joel Kayamba, jenž napálil břevno Hečovy svatyně. Na druhé straně měl dobrou příležitost Dávid Hancko, toho ale dobrým zákrokem zneškodnil Aleš Hruška.

Pražané v samém závěru duelu ještě stihli zdramatizovat. Vindheimův centr sklepl ve velkém vápně Libor Kozák a David Moberg Karlsson i s pomocí teče snížil. Domácí už se ale na nic víc nezmohli.

Na zápas smělo jen 300 lidí včetně hráčů, realizačních týmů a rozhodčích. Na rozdíl od některých některých jiných zápasů kola se na Letné do kvóty nevešli fanoušci, oba kluby však svým příznivcům připravily možnost sledování duelu v autokinech na Strahově a v Plzni.

Sestavy:

AC SPARTA PRAHA: Heča – Vindheim, Štetina, Costa, Hancko – Dočkal (82. Kozák), Krejčí, Sáček (64. Moberg Karlsson), Kanga, Hložek (82. Frýdek) – Tetteh

FC VIKTORIA PLZEŇ: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Bucha, Kalvach, Čermák – Kayamba (77. Kopic), Beauguel (72. Chorý), Kovařík (90+1. Mihálik)

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24