QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Uzavírka Slovanské řidiče zaskočila! Zákaz vjezdu některé nezastavil - FOTKY

16.09.2019 10:52

V pondělí ráno oficiálně odstartovala uzavírka horního úseku Slovanské v Plzni kvůli pokračující rekonstrukci. některé řidiče zaskočila, někteří si se zákazem vjezdu těžkou hlavu nedělali...

foto-qap-cz (3)
foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (12)

V pondělí ráno odstartovala v Plzni další zásadní uzavírka. Kompletně se uzavřel pro dopravu horní úsek Slovanské, která prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Řidičům se uzavřel hlavní tah z centra na Slovany v úseku od Částkovy až po Malostranskou ulici.  

"Dělá se to proto, aby se stavba stihla už letos a na příští rok by zbylo jen třeba týdenní frézování a asfaltování vozovky," vysvětluje náměstek primátora Michal Vozobule s tím, že podle dohody se zhotovitelem a investory by tak letos mělo být hotovo 90 procent prací.

Ačkoliv uzavírka byla předem avizovaná, někteří řidiči byli z dopravní novinky hodně zaskočení. Našli se i ti, kteří si se zákazem vjezdu těžkou hlavu nedělali a Slovanskou do centra bez zaváhání projížděli. Uzavírka má trvat nejdéle do konce listopadu letošního roku. Od začátku prosince už by měly tramvaje i auta jezdit po Slovanské ve standardním režimu.

foto-qap-cz (9)

"Oprava tramvajové trati na Slovanské ulici začala předáním staveniště 4. ledna 2019. V rámci rekonstrukce dochází k obnově krytu vozovky, rekonstrukci kanalizace, vodovodu a repanelizaci tramvajové trati směrem do centra v úseku od náměstí Milady Horákové po ulici Sladkovského a ve směru z centra od ulice Částkova po náměstí Milady Horákové," uvedla Adriana Jarošová z Magistrátu města Plzně.

Stavba by měla být definitivně ukončena na jaře příštího roku. Celkové náklady představují téměř 162 miliony korun včetně DPH, z toho město uhradí zhruba 80 milionů korun.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24