QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V areálu vojenské nemocnice vznikla nová bezbariérová lékárna

30.11.2020 13:12

Fakultní nemocnice Plzeň otevírá v úterý 1. prosince novou lékárnu v areálu bývalé vojenské nemocnice. Otevřena bude každý pracovní den od 7 do 16 hodin.

IMG_0877

Fakultní nemocnice Plzeň otevírá v úterý 1. prosince novou lékárnu v areálu bývalé vojenské nemocnice.

Projektová studie jeho proměny v lékárnu vznikla již na jaře 2016. "Podnětem pro otevření nové lékárny byla rozlehlost borského areálu a velké vzdálenosti jednotlivých pavilónů od stávající lékárny. Z tohoto důvodu byla vybrána budova, která pochází z roku 1954 a býval zde Ústřední vojenský zdravotní ústav. Tento objekt prošel rozsáhlou rekonstrukcí a nyní nabízí příjemné, moderní a hlavně bezbariérové prostředí," uvedla mluvčí FN Plzeň Gabriela Levorová.

IMG_0882

Nová lékárna bude otevřena od pondělí do pátku v čase od 7 do 16 hodin. „Lékárenský odbor v příštím roce plánuje nový projekt, kterým bude příprava autologních očních sérových kapek. Staneme se  tak prvním pracovištěm v našem kraji, které tyto kapky připravuje. Tato nová lékárna bude také dále akreditovaným zdravotnickým zařízením, kde budou probíhat předatestační stáže, praxe v průběhu studia na farmaceutických fakultách a praktická část výuky farmaceutických asistentů,“ pochlubil se ředitel nemocnice Václav Šimánek.

Lékárna bude sloužit i pro širokou veřejnost. Lidé zde mají k dispozici dvě výdejní místa na recept i výdejní místo pro volný prodej s běžným zbožím, navíc nabízí sortiment, který v jiných lékárnách není běžně dostupný a úzce souvisí s okolními ambulancemi a klinikami. Zaměstnává celkem 25 pracovníků, z toho 6 farmaceutů a 10 farmaceutických asistentů.

Původní lékárna v borské jižní části „lékárna Na Schodech“ zůstává i nadále v provozu pro veřejnost.

Foto: FN Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24