V Ejpovickém tunelu hořel Západní expres. Hasiči evakuovali desítky cestujících-FOTKY

14.01.2020 22:02     15.01.2020 7:06

Na místo vyjelo 20 hasičských jednotek. Záchranáři ošetřili tři osoby. Provoz mezi hlavním nádražím v Plzni a Ejpovicemi musel být přerušen. 

1
123456789

V Ejpovickém tunelu  u Plzně začaly hořet v úterý 14. ledna zhruba deset minut po deváté večer první a druhý vagon za lokomotivou Západního expresu mířícího do Prahy.

Na místo vyjely všechny záchranářské složky. Do zásahu se zapojilo 20 hasičských jednotek a tři výjezdové skupiny záchranky včetně inspektora provozu.

"Personál vlaku požár lokalizoval přenosnými hasicími přístroji a přemístil cestující do nezasažených vagonů. Následně byli všichni evakuování  do nezasaženého sousedního tubusu, kterým tunel ve směru na Plzeň opustili. Celkem bylo evakuováno 38 lidí, z nichž tři skončili v péči zdravotnické záchranné služby. Byli to dva členové personálu a jeden cestující. Provoz na trati byl obousměrně zastaven,“ sděluje mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar.

Pro cestující hasiči přistavili evakuační autobus.

"Zdravotnická záchranná služba z místa události transportovala tři muže muže ve věku 23, 68 a 60 let na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň pro zdravotní potíže související s nadýcháním zplodin kouře. Nikdo nebyl přímo ohrožen na životě," dodává Andrea Divišová ze záchranky. 

Těsně před půlnocí začalo vyprošťování vlaku z tubusu pomocí motorové lokomotivy. Předběžná škoda je odhadnuta na 300 tisíc korun.

Provoz na trati mezi hlavním nádražím v Plzni a Ejpovicemi musel být přerušen. K jeho obnovení došlo krátce po půl třetí ráno.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24