QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V krajských nemocnicích leží dvě stovky covid pacientů

23.02.2021 18:50

Počet pacientů, kteří se léčí z nemoci covid, dosáhl v krajských nemocnicích dvou stovek. V plzeňské fakultní nemocnici je to k dnešnímu dni 247 pacientů, z toho je 61 lidí na lůžkách intenzivní péče.

policiste nemocnice Stod2

"Dnes dopoledne jich bylo v nemocnicích akutní péče hospitalizováno 200, z nichž 29 bylo na lůžkách intenzivní péče. V odpoledních hodinách měly navíc nemocnice další příjmy, samozřejmě i nějaká propouštění. Kapacity covidových lůžkových stanic jsou tím prakticky zaplněné. Vůbec nejvíce covid+ pacientů je momentálně v Klatovské nemocnici cca 60, která ještě v uplynulých dnech přijímala také pacienty z Karlovarského kraje nebo pošumavské nemocnice v Sušici," uvedl Jiří Kokoška, mluvčí NPK (Nemocnic Plzeňského kraje).

Z nemocnice v Domažlicích se stává zařízení specializované na covid pacienty. I tady se ale lůžka rychle plní.

"Domažlická nemocnice dnes dokončila druhou etapu přeměny na specializovanou nemocnici pro covidové pacienty. Z lůžkové stanice Chirurgie A, která dosud pečovala o necovidové chirurgické pacienty, se stala covidová stanice. Nemocnice tak zvýšila svou covidovou kapacitu ze 43 lůžek na zhruba 60 lůžek. Nová lůžka se už z větší části zaplnila pacienty buď přímo "z terénu" nebo z jiných nemocnic a spustila se i další etapa transformace," dodal Kokoška.

V krajských nemocnicích se také testuje. Od počátku testování dostalo vakcínu v krajských nemocnicích 5486 lidí, necelá polovina má i druhou dávku.

Ve Fakultní nemocnici Plzeň je k dnešnímu dni hospitalizováno 247 covid pacientů, z toho je 183 lidí na standardních lůžkách, 61 lidí na lůžkách intenzivní péče, 31 na plicní ventilaci.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24