V nemocnici v Horažďovicích je 29 lidí s koronavirem

10.08.2020 9:01

V nemocnici následné péče v Horažďovicích se koronavirem nakazilo dosud 20 pacientů a devět zaměstnanců. V pátek jich vedení nemocnice evidovalo celkem dvě desítky.

1

V nemocnici zřizované Plzeňským krajem je v současné době hospitalizováno 140 pacientů, nakaženo je jich 20, z počtu 150 zaměstnanců mělo pozitivní testy na covid-19 devět lidí. Všichni už absolvovali testy.

Podle mluvčího krajských nemocnic Jiřího Kokošky jsou všichni nakažení bez příznaků a nemají žádné zdravotní komplikace související s covid-19. "Zatím jsme nemuseli nikoho přemístit na lůžka akutní péče,“ dodal Jiří  Kokoška.

V nemocnici aktuálně platí zákaz návštěv. Vedení zdravotnického zařízení přijalo i další opatření, jako je uzavření areálu, izolace pacientů, omezení příjmu a propouštění pacientů.  Pozitivně testovaní pracovníci jsou v karanténě, zaměstnanci, kteří měli negativní testy, jsou rozděleni do směnných týmů.

Nemocnice také používá vyšší stupeň ochranných prostředků včetně respirátorů, ochranných štítů, jednorázových rukavic a intenzivně dezinfikuje veškeré prostory.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24