V Nepomuku teče pivo proudem! Brány otevřel nový pivovar Zlatá kráva - FOTKY

05.12.2018 10:23

Tradice pivovarnictví v Nepomuku opět ožívá. Brány slavnostně otevřel nový soukromý pivovar Zlatá kráva v areálu hotelu U Zeleného stromu. Podívejte se na fotky!

Pivovar Zlatá kráva (12)
Pivovar Zlatá kráva (12)Pivovar Zlatá kráva (11)Pivovar Zlatá kráva (8)Pivovar Zlatá kráva (1)Pivovar Zlatá kráva (3)Pivovar Zlatá kráva (2)Pivovar Zlatá kráva (4)Pivovar Zlatá kráva (6)Pivovar Zlatá kráva (5)Pivovar Zlatá kráva (7)Pivovar Zlatá kráva (9)Pivovar Zlatá kráva (10)Pivovar Zlatá kráva (13)Pivovar Zlatá kráva (14)Pivovar Zlatá kráva (16)Pivovar Zlatá kráva (15)Pivovar Zlatá kráva (18)Pivovar Zlatá kráva (19)Pivovar Zlatá kráva (17)Pivovar Zlatá kráva (20)Pivovar Zlatá kráva (22)Pivovar Zlatá kráva (21)Pivovar Zlatá kráva (23)

V Nepomuku se pivovarnictví opět vrátilo k životu. V areálu hotelu U Zeleného stromu otevřel nový soukromý pivovar Zlatá kráva. Vznikl v objektu, kde pivovar od roku 1867 historicky stával a v roce 1938 dokonce sloužil jako stáčírna plzeňského piva. 

Za obnovou tradice pivovarnictví stojí Sochorovi a Petružálkovi. "Jsme farmáři, kteří se nejen díky své lásce k pivu, ale také pro svoji dlouholetou působnost v gastronomii rozhodli, že obnoví kouzlo místního, již skoro zapomenutého pivovaru v Nepomuku. Základem naší farmy na okraji Brd je chov skotu v bio kvalitě, myšlenka ekozemědělství a práce s přírodními zdroji. Přenést čistou přírodu až na stůl. Tyto hodnoty jsme spojili s tradičním českým pivovarnictvím a vdechli tak život pivovaru Zlatá kráva,“ říká Radovan Sochor mladší.

Pivovar se v tomto týdnu slavnostně otevřel. Událost si nenechaly ujít davy především milovníků dobrého piva. Na otevření se dorazil podívat i starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka a nechybělo ani žehnání novému pivovaru.

Milovníci zlatavého moku si v Nepomuku opravdu přijdou na své. V nabídce jsou spodně kvašená piva jako světlý ležák 12° Plnotučná, výčepní světlá 10° Polotučná, polotmavý ležák 13° Jiskra a svrchně kvašená piva, kterými jsou 11° FarmaAPA, 14° TractorIPA. Nechybí ani vánoční speciál čokoládový tmavý stout 16°.

Otevřením pivovaru to ale nekončí. Brzy by se měly v Nepomuku otevírat také pivní lázně, pivní hotel a wellness. Pivovarská Šalanda funguje vždy od úterý do soboty od 15 do 22 hodin.

FOTO: TOS Production

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24