QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzeňském kraji udeří silné bouřky! Meteorologové vydali výstrahu

23.08.2019 12:56

Nadcházející dny budou v regionu nejen ve znamení návratu vysokých teplot, ale také silných bouřek. První by mohly udeřit už v průběhu soboty, region mají trápit až do pondělí.

FOTO_QAP_CZ (2)

O víkendu se do regionu sice vrátí tropické teploty, zároveň ale hrozí i silné bouřky. Meteorologové vydali výstrahu. V sobotu platí jen pro část Plzeňského kraje, v neděli pak v podstatě pro celé území.

"Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek s přívalovými srážkami s předpokládanými úhrny kolem 40 mm. V sobotu (24. 8.) se předpokládá jejich výskyt jen velmi lokální a výjimečný. O něco více se očekává výskyt silných bouřek zejména v neděli (25. 8.) odpoledne a večer a pak ještě během pondělí (26. 8.)," informoval Český hydrometeorologický ústav.

V sobotu odpoledne už by se bouřky měly vyskytovat v oblastech Blovice, Domažlice, Horažďovice, Horšovský Týn, Klatovy, Nepomuk, Přeštice a Sušice. Od nedělního poledne pak i na severním Plzeňsku, Rokycansku, Tachovsku a také v Plzni. Výstraha platí až do půlnoci z pondělí na úterý.

"Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů apod. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24