QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

V Plzni funguje už 6 let mobilní hospic Domov, aktuálně hledá lékaře a sestru

22.03.2021 16:54     26.03.2021 7:00

V Plzni šestým rokem funguje  tým jediného mobilního hospice Domov. Díky němu mohou být lidé na sklonku života doma, v kruhu nejbližších. Hospic Domov působí v Plzni a okolí.

DSC_8529

Až umřeme, život kolem poplyne dál. Pro nejbližší rodinu je ale úmrtí vždy velmi bolestná rána. Smrt se nevybírá, čeká postupně na všechny. Na každého ale v jiné podobě. Někteří lidé umírají dlouho na těžké nemoci. Jsou to často onkologicky nemocní pacienti. A když se dostanou do terminálního stádia nemoci (možnosti léčby vedoucí k uzdravení jsou vyčerpány a nevedou k prodloužení života) zůstává na nich a na rodině rozhodnutí, jak toto období zvládnout.

Většina nemocných by ráda strávila danou etapu svého života doma, v kruhu svých nejbližších, v lásce a v bezpečí. V místě, kde znají důvěrně každý kout. A to je možné díky práci odborníků tzv. mobilních hospiců. V Plzni takto už šestým rokem funguje  tým jediného mobilního hospice Domov.

"Péči obstarává v domácím prostředí odborný zdravotnický personál, sociální pracovníci, psychologové, pečovatelé a duchovní. Pomoc je určena nemocným, o které se příbuzní chtějí a mohou starat nepřetržitě 24 hodin. Zdravotníci mobilního hospice jsou v takovém případě k dispozici takřka kdykoliv," uvádí ředitelka hospice Domov Jana Červánková.

stažený soubor

Paliativní péče představuje důležitou formu pomoci, při níž se dbá na zachování kvality a důstojnosti života pacienta s nevyléčitelnou nemocí v konečném stádiu onemocnění. Tato péče vede zejména ke zmírnění bolestí, dušnosti, neklidu, podporuje sociální vazby s rodinou či přáteli. Klade proto důraz na empatický, lidský přístup, respekt k rozpoložení pacienta a pečujících.

Dojezdový rádius hospice Domov zahrnuje město Plzeň a obce, vsi, města do vzdálenosti cca 40 km od kontaktního místa hospice v Plzni.

"Tým je k dispozici 24 hod./7 dní v týdnu. Dále hospic poskytuje paliativní ambulanci, sociální poradnu a terénní odlehčovací služby. V nejbližsích letech vyroste pod taktovkou hospice dětský lůžkový hospic," uvádí dále ředitelka Jana Červánková.

Podrobnosti k dětskému hospici najdete níže ve videu.

inzerat

Hospic Domov přichází v nejtěžších chvílích, jaké si jen umíte představit, a nabízí pomocnou ruku.

Chcete se i Vy stát součástí hospicového týmu?  

Chcete klidnou práci na ranní směny s občasným sloužením pohotovostí, tak, abyste si mohli plánovat osobní volno?

Uvítáte práci v malém kolektivu?

Mobilní hospic Domov právě hledá vystudovanou všeobecnou či dětskou sestru na plný nebo částečný úvazek a lékaře na částečný úvazek.  Pomozte Domovu být druhému nablízku v lásce, v životě i v umírání. Svá CV zasílejte spolu s průvodním dopisem na hospic@domov-plzen.cz přímo paní ředitelce Janě Červánkové.

Pokud potřebujete služby domácího hospice, volejte v pracovní dny od 8 – 15 hodin na na tel. číslo +420 731 632 788 (sl. Kuncová) nebo +420 733 555 991 (hospicové sestřičky).

Mobilní hospice Domov také s pokorou děkuje za každou finanční podporu. Chcete-li pomoci, klikněte zde.

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24