QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se bude konat česko-německá slavnost dasFest

25.04.2019 10:14

Do Plzně míří česko-německá sousedská slavnost dasFest. Vystoupí i energií nabitá kapela Mydy Rabycad a proběne soutěž ve válení balíků slámy.

Mydy Rabycad by Alzbeta_Jungrova
Alice Francisgrafika_dasFestMost 2018_image fotoMydy Rabycad by Alzbeta_JungrovaMydy Rabycad_Most 2018

V sobotu 25. května se sadový okruh v Plzni promění v hlavní centrum kultury v širokém okolí. Stane se tak v rámci česko-německé sousedské slavnosti s názvem dasFest. Návštěvníci se mohou těšit na den plný zábavy, hudby, divadla, inspirace, zajímavých aktivit i kvalitní gastronomie. Vstup bude pro všechny zdarma.

„Třicet let od pádu železné opony jsou dobré česko-německé vztahy skutečně živým sousedstvím, plným zajímavých aktivit a lidí kolem nich. Jak inspirativní, kreativní a často zábavné počiny to jsou, ukážeme právě během naší sousedské slavnosti,“ vysvětluje hlavní smysl sousedské slavnosti dasFest Lenka Kopřivová z Česko-německého fondu budoucnosti.

Zlatým hřebem celodenního nabitého programu bude vystoupení stále oblíbenější formace Mydy Rabycad v čele s charismatickou zpěvačkou Žofií Dařbujánovou. V podobném duchu se ponese i vystoupení německé královny electro swingu Alice Francis. Hudební část programu ale těmito dvěma jmény zdaleka nekončí. Na akci dasFest totiž vystoupí i další populární interpreti z Čech i Německa. Kromě nich pak zahrají také mladí talentovaní hudebníci z obou zemí.

Děti potěší třeba zábavné hry, kreativní dílny nebo divadelní a taneční představení, pro dospělé budou připraveny tvůrčí workshopy, přednášky, diskuze i prezentace desítek inspirativních česko-německých projektů. Dalším z vrcholů akce bude unikátní soutěž ve válení balíků slámy, do které se bude moci přihlásit široká veřejnost. Na své si přijdou i milovníci dobrého jídla a pití, kteří budou mít po celý den možnost ochutnávat nespočet dobrot od českých i německých gastronomických expertů.

Více informací najdete na www.dasfest.cz.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24