V Plzni se chystá uzavření školek. Mělo by k němu dojít od čtvrtka

10.03.2020 17:53     10.03.2020 19:54

Rodiče by, pokud možno, měli nechat děti doma už ve středu. Jisté je, že zavřené zůstanou od 11. března školky ve čtvrtém obvodu a v Liticích. O úplném uzavření ostatních mateřinek rozhodnou radní. 

 

metodické centrum _22_MŠ_foto QAP (6)

Na základě pokynu primátora města Plzně Martina Baxy a radní pro oblast školství Lucie Kantorové v úterý 10. března proběhlo jednání se starosty a místostarosty plzeňských obvodů, které mají na starosti mateřské školy na svém území. Zástupci obvodů doporučí mateřským školám, aby hned zítra, tedy ve středu 11. března, omezily provoz mateřských škol v maximálním rozsahu. O úplném uzavření mateřských škol na celém území Plzně na návrh městských obvodů bude rozhodovat Rada města Plzně, a to na svém jednání v odpoledních hodinách dne 11. března.

Školky na Doubravce a v Liticích budou mít zavřeno už od středy 11. března. 

"Městský obvod Plzeň 4 uzavře mateřské školky na svém území, a to s platností od středy 11. března až do odvolání. Opatření je výsledkem jednání vedení obvodu s ředitelkami mateřinek, které takové opatření doporučily a se kterým vedení obvodu vyslovilo souhlas. Zástupci školek o přerušení svých zařízení v úterý informovali rodiče, a to formou e-mailu, SMS a dalšími komunikačními kanály. Vedení městského obvodu zároveň požádalo ředitelky školek, aby informovaly rodiče o možnosti získání Žádosti o ošetřovné při péči o dítě do 10 let," informovalo vedení čtvrtého obvodu. 

"Od středy 11. března uzavřeme Mateřskou školu v Liticích," informoval dále místostarosta šestého plzeňského obvodu Michal Hausner. 

Předpokládá se, že rada města doporučí ředitelům mateřských škol úplné přerušení provozu mateřských škol na dobu neurčitou od čtvrtka 12. března. Město proto prosí rodiče, aby ve středu 11. března děti do školky nedávali, pokud se o ně mohou postarat sami či zajistit si jejich hlídání, nicméně školky budou připraveny děti ve středu 11. března přijmout.

"Orgány městských obvodů a města Plzně jsou si vědomy, že náhlé uzavření školky je pro rodiče náročně, právě proto jim chtějí poskytnout alespoň středeční den na vyřešení situace a dát jim prostor se s daným rozhodnutím vypořádat," sděluje mluvčí města Eva Barborková

Plzeň reaguje na mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky o uzavření všech základních a ostatních škol vyšších stupňů na území města Plzně a zároveň na doporučení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky týkající se omezení nebo přerušení provozu mateřských škol.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24