QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni začalo úsekové měření na dalších místech! Kde jsou nové radary?

18.12.2018 11:57

Úsekové měření se v Plzni premiérově zavedlo na Plaské. Funguje už několik let a situace se na frekventované silnici zklidnila. Teď začalo úsekové měření fungovat na dalších místech...

FOTO_QAP_CZ (20)

Řidiči by se měli mít nově na pozoru na Borských polích a na Slovanech. Po vytipování rizikových úseků, instalaci technologií a zkušebním provozu začalo v těchto dnech fungovat úsekové měření na dalších dvou místech v Plzni.

V obou směrech je nově měřena rychlost ve Folmavské u Panasonicu a také na Koterovské na výjezdu a příjezdu do Plzně v místě napojení na ulici U Seřadiště, kde končí přivaděč od dálnice D5.

"O víkendu na daných místech probíhal zkušební provoz. Kamery jsou vidět z dálky, úsek je označen na vozovce čarami, na měřený úsek upozorňují dopravní značky. Ve chvíli, kdy řidič ve vymezeném úseku překročí rychlost, systém ho automaticky zadokumentuje. Městská policie pak z radarů stáhne informace a fotografie aut. Údaje o provozovateli vozidla jsou následně předány Odboru správních činností Magistrátu města Plzně k dalšímu řešení," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

První úsekové měření v Plzni bylo spuštěno před třemi lety na frekventované ulici v Plzni na Plaské. Nyní padla volba na další riziková místa. Původně byly v Plzni vytipovány i další komunikace se silným provozem, jednalo se například o Karlovarskou, Sukovu ulici nebo také ulici Edvarda Beneše.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24