QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V pondělí proběhla na Domažlicku dopravně bezpečnostní akce

15.09.2020 18:26

Při této akci se policisté zaměřili především na problematiku věnování se řízení a dodržování s tím spojených povinností. Policisté upozorňují, že se akce tohoto typu budou opakovat.

Měřič rychlosti_PolicieCR

V pondělí 14. září v odpoledních hodinách proběhla na Domažlicku krajská dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili zejména na problematiku nevěnování se řízení a dodržování s tím spojených povinností podle zákona o provozu na pozemních komunikacích.

"Dohlíželi na dodržování zákazu držení záznamových a hovorových zařízení za jízdy v ruce. Rovněž policisté pátrali po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. Během akce zkontrolovali desítky vozidel a zjistili 9 přestupků. Všechny přestupky vyřešili na místě v příkazním řízení v úhrnné částce 3 800 korun. Jeden řidič neměl při řízení u sebe řidičský průkaz, další nepředložil zelenou kartu, jeden řidič držel v ruce za jízdy mobilní telefon. Nebyl zjištěn žádný řidič pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných a psychotropních látek," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policisté upozorňují všechny účastníky silničního provozu, že obdobné akce se budou v blízké době opakovat.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24