QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V sobotu zavítá do plzeňské zoo Mikuláš s čerty. Nadílku dostanou i dospělí

02.12.2021 15:04

Pro první mikulášskou nadílku si přijďte do Zoologické a botanické zahrady města Plzně! Na rozdávání dárků na statku Lüftnerka naváže přednáška o zimním uspávání medvědů.

foto_qap_cz (21)

Velké čertovské odpoledne s mikulášskou nadílkou se v plzeňské zoo koná na statku Lüftnerka v sobotu 4. prosince od 15 hodin.

Po nádvoří budou běhat čerti, aby odnesli zlobivé děti do pekla. Naproti tomu laskavý Mikuláš s andělem je budou chránit a rozdávat dárkový sáček s dobrotami. Musí jim ale zazpívat úryvek z písničky nebo zarecitovat kousek básničky. Mikuláš jim rád předá rovněž dáreček od rodičů.

Z hygienických důvodů se letos neuskuteční tradiční a oblíbené symbolické komentované ukládání medvědů k zimnímu spánku. Zájemci si ale mohou v 16 hodin poslechnout na vyhlídce nad výběhem jejich ošetřovatele, který jim poví, jak huňáči tráví zimu a kdy se probouzejí do nového roku. Medvědí spánek je označován jako nepravý, poněvadž tělesná teplota se v jeho průběhu snižuje jen minimálně. Medvědi ale spotřebují polovinu kyslíku a tep může klesnout až o 75 procent.

O třetí adventní sobotě 11. prosince se bude na statku Lüftnerka v zoologické a botanické zahradě rozsvěcovat vánoční strom a děti z divadelního souboru při Středisku volného času Radovánek zahrají krátké divadelní představení Louskáček. Program začíná rovněž v 15 hodin.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24