QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážná nehoda sedmdesátiletého řidiče skútru! Život mu zachránila laická resuscitace

22.05.2022 16:08

K velmi vážné dopravní nehodě došlo v obci Kvíčovice na Domažlicku. Muž řídil svůj skútr bez helmy, na místě byl laicky resuscitován do příjezdu záchranných složek.

vrulník a sanitka_HZSPK

Vážná dopravní nehoda samotného skútru se stala v obci Kvíčovice. Na místo vyjeli všechny složky IZS +Lzs. "Muž cca 70 let jel bez helmy, utrpěl velmi vážné zranění, v bezvědomí laicky resuscitován do příjezdu a příletu posadek, které si kvalitně prováděnou resuscitaci převzali," uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová s velkým poděkováním všem laickým záchranářům, kteří na místě pod vedením operátorky odvedli skvělou práci. Po zajištění životních funkcí byl muž transportován cestou Lzs na emergency Fn-Lochotín.

Řidič motocyklu při průjezdu pravotočivou zátočinou najel na krajnici, dostal smyk a upadl na silnici. "Na hlavě neměl nasazenou přilbu. Dopravní nehodu šetří policisté dopravního inspektorátu v Domažlicích. Jízda bez přilby je nebezpečným hazardem, apelujeme na řidiče, aby jezdili řádně vybaveni. Motocyklisté jsou povinni přilbu za jízdy užívat," dodala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Foto: ZZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24