Vědeckotechnický park se rozrostl o novou budovu - FOTKY

03.10.2019 18:41

Vědeckotechnický park v Plzni na Borských polích se rozšířil o další budovu! Nový objekt o celkové ploše 1173 metrů čtverečních zbudovalo město za rok od položení základního kamene.

ImageHandler (11)
ImageHandler (11)ImageHandler (2)ImageHandler (3)ImageHandler (4)ImageHandler (5)ImageHandler (1)ImageHandler (6)ImageHandler (8)ImageHandler (9)ImageHandler (10)ImageHandler (7)ImageHandler (12)ImageHandler (14)ImageHandler (15)ImageHandler (16)ImageHandler (17)ImageHandler (13)ImageHandler (18)ImageHandler (20)ImageHandler (21)ImageHandlerImageHandler (19)

V lokalitě úspěšné průmyslové zóny, industriálním parku Borská pole, se uskutečnilo slavnostní otevření budovy označené H2. Přinášíme fotografie.

Akce proběhla za účasti primátora města Plzně Martina Baxy, zástupců Ministerstva průmyslu a obchodu České republiky, firmy MBtech, která je nájemcem objektu, a dalších hostů.

„Vědeckotechnický park vznikal před více než deseti lety a byl to velmi odvážný počin. V té době byla myšlenka vědeckotechnických parků v zárodku. Já jsem rád, že město Plzeň, tak jako i v jiných oblastech, bylo i tady vpředu. Je to místo, kde mají sídlo firmy, které se zaměřují na výzkum a na vývoj. Nejsou závislé na tom, jak rychle se mění světový trh, ale naopak určují trend,“ uvedl primátor Plzně Martin Baxa. Připomněl, že v areálu sídlí řada velmi úspěšných firem, které zaměstnávají především pracovníky s vysokoškolským vzděláním z Plzně, zejména pak absolventy Západočeské univerzity v Plzni.

Budova H2  je třípodlažní objekt. V 1. nadzemním podlaží jsou umístěny zkušební dílny včetně pomocných a technických provozů, hygienického a šatnového zázemí a prostor na odložení jízdních kol. Ve 2. a 3. nadzemním podlaží jsou kancelářské prostory včetně hygienického zařízení, jednací a denní místnosti, kuchyňky s vybavením. Ve 3. nadzemním podlaží se nachází i relaxační zóna a terasa. Vně objektu jsou k dispozici parkovací místa.

Vědeckotechnický park spravuje více než 10 tisíc metrů čtverečních kancelářských, poloprovozních a laboratorních prostor. Na stavbu nové budovy se podařilo získat dotaci ve výši 50 procent předpokládaných způsobilých výdajů. Nájemcem objektu se stala společnost MBtech Bohemia s. r. o., která je jedním z největších poskytovatelů inženýrských služeb v automobilovém, železničním, leteckém, důlním i obranném průmyslu. Sama si vybírá svá témata, na kterých pak pracuje. Je významným subjektem na poli inovací v plzeňském regionu.

Výstavbou nové budovy vzrostla kapacita inovační infrastruktury v Plzni. Firmy působící v této lokalitě těží z výhodné geografické polohy s přímým dálničním spojením s  Prahou a s Německem. Zásadní je také blízkost a možnost spolupráce se Západočeskou univerzitou v Plzni, a to jak z hlediska využití výzkumných kapacit, tak dostupnosti kvalifikované pracovní síly.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24