QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka brala v Ostravě jenom bod. S Baníkem uhrála bezbrankovou remízu

05.07.2020 18:56     05.07.2020 20:09

Viktoriáni mají za sebou poslední venkovní zápas v této sezoně. V dresu Plzně debutovali dva hráči – brankář Jindřich Staněk a Marko Alvir po dlouhodobém zranění.

1

Jako první se ukázal v dobrém světle Jan Kovařík, jenž po odraženém rohovém kopu šikovně napálil míč, ale jeho ránu mířící do brány zblokovala domácí obrana. Západočeši se v dalším průběhu hry sice dostali k několika zajímavým centrům, ale Baníkovci byli pozorní.

Před koncem poločasu měli první vážnější akci i Ostravané. Jiří Fleišman si naběhl na kolmici za obranu a z levé strany vápna se snažil zakončit, proti byl ale Jindřich Staněk, který výborně zasáhl. Úvodní půle jinak nepřinesla další nebezpečnější příležitosti, do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Začátek druhé pětačtyřicetiminutovky přinesl kuriózní situace, kdy si Baník málem hned dvakrát vstřelil vlastní gól. Naštěstí pro domácí Martin Fillo mířil těsně mimo a byl z toho pouze rohový kop, Jakub Pokorný byl během chvíle ještě blíž, ten po hlavičce orazítkoval tyč.

Druhá půle byla živější, oba týmy se mohly dostat do vedení. Nejprve byl Jindřich Staněk skvěle připraven na šance Milana Jiráska i Ondřeje Šašinky, pak měl dvojitou možnost k otevření skóre na druhé straně Ondřej Mihálik, ale i proti němu se blýskl v bráně Jan Laštůvka.

SESTAVY:

FC BANÍK OSTRAVA

Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman – Lalkovič (89. Reiter), Jánoš (89. Kaloč), Kuzmanovič, Jirásek (82. Drozd), Potočný (82. Buchta) – Šašinka (73. Baroš)

FC VIKTORIA PLZEŇ

Staněk – Řezník, Hejda, Pernica, Kovařík – Kalvach, Čermák, Hořava (60. Bucha) – Kayamba (89. Havel), Chorý (70. Alvir), Mihálik

FOTO, ZDROJ: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24