Viktorka v přípravě poprvé padla. Mladé Boleslavi stačil jediný gól

22.01.2022 14:02

Viktorii Plzeň skončila dlouhá série 27 přípravných utkání v řadě bez prohry. V sobotu 22. ledna totiž v Luční ulici vyhrála Mladá Boleslav 1:0.

FCVP_zápas s Boleslaví

První velkou šanci v utkání měla Viktoria. Po velmi dobře kopnutém rohu Lukáše Kalvacha hlavičkoval Tomáš Chorý, ale Jan Šeda hosty zachránil od brzkého inkasování. Následně vychytal také individuální akci Aleše Čermáka. Nejblíže brance byli červenomodří ve 22. minutě. Krásná střela Tomáše Chorého orazítkovala brankovou konstrukci! Po půlhodině hry se dvakrát v krátkém sledu ke střele z první dostal Jan Sýkora. V prvním případě po pasu od Čermáka trefil brankáře Šedu, ve druhém případě po centru Mosquery vystřelil mimo tři tyče.

Do druhého poločasu nastoupil do branky Marián Tvrdoň, který se musel v 59. minutě činit. Po závaru ve vápně totiž nebezpečně zblízka zakončoval Dominik Preisler, ale slovenský gólman situaci zvládl. Krátce nato v samostatném úniku nepřesně zakončoval Ladislav Mužík. V 73. minutě už se ale Středočeši prosadili. Po centru Marka Matějovského z přímého kopu skóroval hlavičkou Lukáš Mašek.

Vyrovnat mohl Milan Havel, který se z levé strany obrany prodral do dobré možnosti, ale brankář Jan Šeda jeho střelu dokázal vyrazit. Mladá Boleslav tak v Plzni vyhrála 1:0. Poslední přátelák odehrají viktoriáni příští sobotu od 11:00 proti slovenské Seredi.

 

foto: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24