QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorka zná soupeře pro druhé předkolo. Utká se s AZ Alkmaar

10.08.2020 12:41     11.08.2020 18:30

Plzeňský klub v úterý 11. srpna upřesnil termín utkání. Duel s nizozemským týmem se odehraje  26. srpna na hřišti soupeře. Hrát se bude na jeden zápas. Rozhodl o tom pondělní los ve švýcarském Nyonu.

1

Los v pondělí 10. srpna určil, že tým Adriana Guľy vstoupí do bojů o Ligu mistrů v Alkmaaru. Pokud druhé předkolo zvládne, zajistí si minimálně účast v základní skupině Evropské ligy. Loni Viktorka ve stejné fázi kvalifikace vypadla s řeckým Olympiakosem Pireus.

Plzeňský klub v úterý 11. srpna upřesnil termín zápasu. Hrát se bude 26. srpna od 16:30.

"Informací budeme mít dostatek. Pro nás je důležité, abychom je dokázali přenést na hřiště do toho jednoho zápasu,“ ví trenér Adrian Guľa. "Pro postup musíme udělat maximum, to všichni v klubu cítíme, je to velká výzva!“ dodává.

Ondřej Mihálik za Alkmaar ještě nedávno hrál, a tak bude jedním z hlavních zdrojů informací. "Jedna věc je samozřejmě video, ale druhá jsou detaily například za kabiny a podobně, i to je důležité. Určitě ho využijeme,“ prozrazuje trenér.

"Čeká nás mladý a dravý soupeř, který nepodcení absolutně žádnou situaci,“ ví Mihálik. "Je založený na fyzické a běhavé zátěži. Nebude to určitě jednoduché, ale který soupeř v Lize mistrů je jednoduchý? Nemůžeme si vybírat. Máme před sebou velkou výzvu, do Plzně budeme chtít přivézt postup,“ dodává Pišta.

Kvalifikace evropských pohárů se s výjimkou závěrečného čtvrtého předkola Ligy mistrů bude hrát kvůli hrozbě koronaviru jen na jeden zápas místo obvyklých dvou.

Alkmaar vybojoval v uplynulé sezoně v nizozemské lize druhé místo za Ajaxem Amsterdam. Působil zde plzeňský útočník Ondřej Mihálik.

Plzni mohl los určit kromě Alkmaaru ještě Lokomotivu Záhřeb a PAOK Soluň.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24