QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Viktorku čeká Baník. I když má druhé místo jisté, hráči se o motivaci nebojí

04.07.2020 12:11

Viktoriáni před sebou mají poslední venkovní utkání této sezony v daleké Ostravě proti Baníku.

15

V neděli 5. července v 17 hodin nastoupí Viktorka v Ostravě k utkání čtvrtého kola ligové nadstavby. I když už má jisté druhé místo v konečné tabulce, hráči se chtějí poprat o vítězství.

"Ligová tabulka je jedna věc, ale my se snažíme koukat dopředu a být každým dnem lepší. Chceme nastřílet nejvíc gólů, chceme být dominantnější než doteď a o motivaci bych se nebál. Fotbal se hraje na vítězství a těch není nikdy dost,“ má jasno asistent trenéra Marián Zimen.

"Je to náš poslední venkovní zápas a těšíme se na něj. Na jaře jsme vyhráli spoustu utkání a rádi bychom v tom pokračovali. Chceme sezonu dohrát dobře a pohodu si odnést na dovolenou a pak i na začátek přípravy. Rozhodně to jen nedohráváme. Uděláme maximum, abychom přivezli tři body,“ ujišťuje obránce David Limberský

Ten prožil mimořádně úspěšný týden. Nejprve se mu narodila dcera Lilien, hned nato prodloužil smlouvu s Viktorií o další rok. "Upřímně jsem si nedovedl představit, že bych měl nyní končit. Užívám si každý den a mám pořád spoustu sil i elánu. Budu makat a věřím, že nás s týmem čeká skvělá příští sezona,“ doufá legenda klubu.

Oproti poslednímu vzájemnému duelu už nebude v Ostravě prázdný stadion. "Fotbal se hraje pro fanoušky a pro hráče to může být jen dobře, že tam bude atmosféra. Těšíme se na to,“ říká Marián Zimen. "Baníkovci dokáží dobře povzbuzovat a myslím si, že tempu hry to může prospět. Věřím, že fanoušci budou ku prospěchu fotbalu,“ doplňuje David Limberský.

Viktoria hrála na hřišti Baníku naposledy přesně před měsícem, po gólech Pavla Buchy a Jana Kovaříka vyhrála 2:0.

Vzájemných ligových duelů od osamostatnění ČR se mezi Ostravou a Plzní odehrálo 45 s bilancí 20-11-14 ve prospěch Viktorky. Padlo dohromady 111 gólů, což je průměr téměř 2,5 na zápas.

ZDROJ: FCVP, FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24