QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vlčí máky v ulicích Plzeňského kraje! Začala sbírka ke Dni veteránů

06.11.2019 18:18

Už brzy v ulicích potkáte jedince s vlčími máky v klopách a po přečtení našeho článku se nebudete divit, proč se s červenými květy roztrhl pytel. Připomeňte si také Den válečných veteránů!

DSC_7804

11. listopad je den věnovaný památce válečných veteránů a jeho symbolem je vlčí mák, který si lidé připínají na znamení úcty k padlým vojákům a bojovníkům. Ačkoliv se jedná o svátek vlastní spíše anglosaským zemím, i v České republice si našel své místo.

Sbírka ke Dni veteránů v Čechách začala už počátkem listopadu a vlčí mák si můžete zakoupit hned na několika místech v Plzeňském kraji. V Plzni proběhne vzpomínková akce pořádaná Československou obcí legionářskou 11. listopadu od 11:00 v parku Homolka.

I v Domažlicích chystají oslavy Dne veteránů."Na náměstí bude stánek, ve kterém se bude prodávat symbol tohoto Dne -  vlčí mák.  Jeho prostřednictvím je možné přispět na novodobé veterány. K dispozici budou i informační materiály," přiblížil místostarosta Domažlic Stanislav Antoš.

A ani Klatovech nebude chybět veřejná sbírka, vlčí máky si zde můžete zakoupit třeba v Informačním centru. 11. listopadu si i zde připomenou padlé vojáky pietním aktem v sadech Pod Valy.

Rokycany si budou veterány připomínat až v neděli 17. listopadu. Oslavy proběhnou na Masarykově náměstí a součástí akce bude i přehlídka vojenské techniky anebo ukázka kadetů vojenské akademie.

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24